Влітку одні розмови лише про черешню з полуницею, але ще одна ягода варта уваги кулінарів. Йдеться про шовковицю, з якої можна приготувати багато різних смаколиків.
А почати можна зі листкового пирога, який настільки швидко розійдеться зі столу, як і приготується. Начинка виходить ароматною, ягідною та соковитою, а верхівка – хрумкою. Однак, якщо ви не знайшли свіжу шовковицю, можна сміливо використовувати заморожену.
Інгредієнти:
- Листкове тісто 400 г
- Шовковиця 3 склянки
- Цукор 1 склянка
- Борошно пшеничне 1/4 склянки
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Молоко 1 ст. л.
Як приготувати:
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Тісто розморозьте згідно з інструкцією на упаковці. Поділіть на дві частини і розкачайте їх. Одну частину покладіть на дно форми для випікання.
Змішайте ягоди з цукром та борошном (можна замінити крохмалем) у великій мисці. Викладіть суміш на пласт тіста. Збризкайте розтопленим маслом, потім накрийте другою частиною тіста. Защипніть краї, зробіть на пирозі надрізи і змастіть молоком. Дайте пиріг відпочити у холодильнику 30 хвилин.
Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у розігрітій духовці 15 хвилин. Зменшіть температуру духовки до 175 градусів та випікайте ще 30 хвилин. Дістаньте пиріг із духовки та залиште у формі до остигання.
Раніше ми писали про те, що як приготувати ліниві вареники з ягодами, які вийдуть смачніше, ніж у дитячому садку: цей рецепт шукають наші мами
Як повідомляв Знай.ua, смачні ватрушки з ягодами зі смаком дитинства: рецепт 5-хвилинка для швидкої радості
Також портал Знай.ua писав, що тільки 1 інгредієнт: маленька хитрість, яка дозволить вам приготувати суп не гірше ніж у ресторані Мішлен