Найчастіше зерно гірчить через якість зерна, наприклад, під час зберігання зерно намокло або відволожилося.

У такому разі на зернятках може з'явитися пліснява і буде видно сліди гниття. Також гіркота може з'явитися, якщо при збиранні зерна на полі у пшоно потрапили інші рослини. Корисна страва може віддавати гіркотою, якщо не правильно зготовлена.

Пшоняна каша. Фото: Youtube

Кухарі знають, що треба робити, щоб запобігти гіркому смаку.

Крупу потрібно ретельно промити у теплій та холодній воді. Спочатку крупу потрібно залити гарячою водою на 20 хвилин, а потім добре промити під холодною проточною водою.

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Показати ще

Пшоняна каша. Фото: Youtube

Промивання також поєднують із варінням. Для цього пшоно заливають водою і доводять до кипіння, а потім воду зливають і заливають чистою водою знову. Процедуру потрібно повторити хоча б двічі.

Але найкраще замочити крупу на 5-6 годин у холодній воді, щоб вона максимально промилася.

Можна пшоно підсушити на сковороді до золотистого кольору. Така процедура допоможе позбавитися гіркоти.

Пшоняна каша. Фото: Youtube

Якщо навіть після цих маніпуляцій каша все одно буде гіркою, краще відмовитися від її вживання, інакше можна нашкодити здоров’ю. Швидше за все, проблема в самому зерні.

Нагадаємо, ми писали, як правильно варити розсипчасту гречку? Правила, якими багато хто забуває користуватися.

Як повідомляв "Знай.ua", велика родина приготувала кашу на пиві і тепер поховають 9 дітей: що сталося.

Також "Знай.ua" інформував, нові ціни на хліб: скільки доведеться віддати за буханець.