Найчастіше зерно гірчить через якість зерна, наприклад, під час зберігання зерно намокло або відволожилося.
У такому разі на зернятках може з'явитися пліснява і буде видно сліди гниття. Також гіркота може з'явитися, якщо при збиранні зерна на полі у пшоно потрапили інші рослини. Корисна страва може віддавати гіркотою, якщо не правильно зготовлена.
Кухарі знають, що треба робити, щоб запобігти гіркому смаку.
Крупу потрібно ретельно промити у теплій та холодній воді. Спочатку крупу потрібно залити гарячою водою на 20 хвилин, а потім добре промити під холодною проточною водою.
Українцям зменшать пенсії: кому знизять виплати та на скільки
Хаотичні відключення світла: чому графіки постійно змінюються
Через 10 днів можуть припинити виплати: Пенсійний фонд оголосив важливе правило
Українцям скоротять ліміти на грошові перекази: яку суму дозволять переказувати
Промивання також поєднують із варінням. Для цього пшоно заливають водою і доводять до кипіння, а потім воду зливають і заливають чистою водою знову. Процедуру потрібно повторити хоча б двічі.
Але найкраще замочити крупу на 5-6 годин у холодній воді, щоб вона максимально промилася.
Можна пшоно підсушити на сковороді до золотистого кольору. Така процедура допоможе позбавитися гіркоти.
Якщо навіть після цих маніпуляцій каша все одно буде гіркою, краще відмовитися від її вживання, інакше можна нашкодити здоров’ю. Швидше за все, проблема в самому зерні.
Нагадаємо, ми писали, як правильно варити розсипчасту гречку? Правила, якими багато хто забуває користуватися.
Як повідомляв "Знай.ua", велика родина приготувала кашу на пиві і тепер поховають 9 дітей: що сталося.
Також "Знай.ua" інформував, нові ціни на хліб: скільки доведеться віддати за буханець.