Сезон полуниці нарешті відкритий: а це означає, що українці можуть потішити себе делікатесом, який уже давно став класикою. Звичайно, йдеться про полуницю із вершками.
Нічого складного у приготуванні цього десерту немає – з ним упорається навіть дитина.
Але, якщо його красиво прикрасити та подати на сніданок, наприклад, вашій другій половинці – захопленню не буде межі.
Отже, що нам знадобиться для приготування полуниці із вершками? Звичайно ж, насамперед, - сама полуниця. Вибирайте красиві ягоди насиченого червоного кольору, бажано місцевого походження – імпортна часто буває красивою, але без смаку та аромату.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Тому на три порції десерту візьмемо 200 г полуниці, 250 мл вершків із жирністю в 33%, цукрової пудри до смаку та сім грамів желатину.
Як готувати:
- Миємо полуничку, обсушуємо її, видаляємо зелені «хвостики». Замочуємо желатин відповідно до інструкції на упаковці.
- Міксером збиваємо охолоджені вершки із цукровою пудрою до пишної піни.
- Вливаємо у масу желатин, перемішуємо.
- Нарізані половинками ягідки полуниці викладаємо в гарну креманку, потім шар вершків, потім знову ягоди, і так до верху.
- Останнім має бути шар вершків, його можна вичавити з кондитерського мішечка, щоб було красивіше.
- Зверху прикрашаємо за бажанням – цілою полуничкою, терти шоколадом, кондитерською посипкою.
- Відправляємо в холодильник на годинку і подаємо до столу.
Нагадаємо про рецепт ідеальних пиріжків з картоплею з дитинства бабусі: згадати і насолодитися цим смаком може не кожен.
Раніше ми повідомляли, що смачно, п'яно та весело: істинно українські рецепти медовухи, спотикача, ягоданки та навіть варенухи.