Сезон полуниці нарешті відкритий: а це означає, що українці можуть потішити себе делікатесом, який уже давно став класикою. Звичайно, йдеться про полуницю із вершками.

Нічого складного у приготуванні цього десерту немає – з ним упорається навіть дитина.

Але, якщо його красиво прикрасити та подати на сніданок, наприклад, вашій другій половинці – захопленню не буде межі.

Полуниця з вершками. Скрін, відео YouTube

Отже, що нам знадобиться для приготування полуниці із вершками? Звичайно ж, насамперед, - сама полуниця. Вибирайте красиві ягоди насиченого червоного кольору, бажано місцевого походження – імпортна часто буває красивою, але без смаку та аромату.

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів

"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід

Чоловікам віддаватимуть дітей після розлучення: з'явився революційний законопроект

Показати ще

Тому на три порції десерту візьмемо 200 г полуниці, 250 мл вершків із жирністю в 33%, цукрової пудри до смаку та сім грамів желатину.

Полуниця, скріншот: Youtube

Як готувати:

  • Миємо полуничку, обсушуємо її, видаляємо зелені «хвостики». Замочуємо желатин відповідно до інструкції на упаковці.
  • Міксером збиваємо охолоджені вершки із цукровою пудрою до пишної піни.
  • Вливаємо у масу желатин, перемішуємо.
  • Нарізані половинками ягідки полуниці викладаємо в гарну креманку, потім шар вершків, потім знову ягоди, і так до верху.
  • Останнім має бути шар вершків, його можна вичавити з кондитерського мішечка, щоб було красивіше.
  • Зверху прикрашаємо за бажанням – цілою полуничкою, терти шоколадом, кондитерською посипкою.
  • Відправляємо в холодильник на годинку і подаємо до столу.

Полуниця / фото: Unsplash

Нагадаємо про рецепт ідеальних пиріжків з картоплею з дитинства бабусі: згадати і насолодитися цим смаком може не кожен.

Раніше ми повідомляли, що смачно, п'яно та весело: істинно українські рецепти медовухи, спотикача, ягоданки та навіть варенухи.