Холодний чай дуже актуальний у літній період, оскільки це не тільки ефективний, але й смачний спосіб охолодитись. Але ми пропонуємо приготувати не простий напій, з яким усі знайомі, а у поєднанні з лимонадом.

Це дуже швидкий, але в той же час незвичайний рецепт, тому що він передбачає заморожування міцного завареного чаю у формах для льоду. Після його можна додавати в склянки з лимонадом. Таким чином у вас під рукою завжди буде основа для освіжаючого літнього напою.

Лимонад, скріншот

Інгредієнти:

  • Чай чорний у пакетиках 8 шт.
  • Цукор 230 г
  • Лимон, сік 370 мл
  • М'ята до смаку
  • Вода до смаку

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще
  1. Доведіть 4 склянки води до кипіння в каструлі. Зніміть з вогню, додайте чайні пакетики і дайте настоятися двічі помішуючи кожні 5 хвилин. Викиньте чайні пакетики, а чай охолодіть.
  2. Розлийте чай у форми для льоду, заморозьте до твердого стану принаймні протягом 8 годин.
  3. Тим часом приготуйте сироп для лимонаду: у маленькій каструлі змішайте цукор та 1 склянку води та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть, поки цукор не розчиниться, 3-4 хвилини. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
  4. У великому глечику змішайте лимонний сік, охолоджений сироп і 4 склянки холодної води. Якщо лимонад занадто терпкий, додайте ще 1-2 склянки холодної води. Наповніть келихи чайними кубиками та скибочками лимона, потім долийте лимонад. Подавайте зі свіжою м'ятою.

Нагадаємо, рецепт ідеальних пиріжків з картоплею з бабусиного дитинства: згадати і насолодитися цим смаком може не кожен

Раніше ми писали про те, що підкорить ваше серце і шлунок: пікантна молода картопля з часником на сковороді