У середні віки багато недуг лікували настойками та бальзамами. Готувалися вони досить просто - з коріння, трав, листя тощо. Усього того, чим багата природа.

Рецепти постійно ставали лише кращими, і це стало початком нового алкогольного напою під назвою лікер. Вперше він був приготовлений монахом із монастиря святого Бенедикта у 1510 році.

Ось, кілька рецептів, які стануть вам у нагоді. Для того, щоб приготувати напій Оранчелло, знадобляться такі інгредієнти: 12 середніх апельсинів з твердою, яскраво-жовтогарячою шкіркою, 1,5 літра горілки, 5 чашок води, 3 чашки цукру.

Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео

Потрібно налити половину горілки у велику скляну банку. Апельсини варто вимити, висушити і зняти з них цедру, після чого покласти її в банку.

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять

Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Показати ще

Все це закрити кришкою, і залишити на місяць наполягати в прохолодному місці, періодично її струшуючи.

Через 30 днів додаємо цукор та воду, і починаємо варити, поки не вийде густий сироп. Даємо напій охолонути, і змішуємо зі вмістом банки і горілкою, що залишилася. Закрити банку та залишити наполягати ще 1 місяць.

Ось, напій готовий, треба було докласти зовсім небагато зусиль.

Далі розповімо про рецепт напою Базілічелло . Потрібно: 450 г свіжого базиліка, 1 ч.л. лимонної кислоти, 750 мл пляшка спирту, 1,5 л простого сиропу (одна частина цукру, одна частина води), 750 мл води. У банку змішуємо базилік, лимонну кислоту та спирт. Все це ставимо в холодильник приблизно на добу і проціджуємо вміст. Все це далі потрібно змішати із простим сиропом, і все, ваш напій готовий.

Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео

Фенхельчелло. Візьміть 750 мл пляшки горілки, 570 г фенхелю (стебла з листям), 1,1 л простого сиропу (одна частина цукру, одна частина води).

У велику банку потрібно викласти фенхель і залити його горілкою, далі закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на чотири дні.

Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео

Через цей час потрібно процідити рідину і змішати з простим сиропом. Подавати лікер сильно охолодженим.

Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що ваша окрошка стане ще смачнішою, якщо ви додасте цей інгредієнт: рецепт доведеться роздати всім родичам.

Раніше ми повідомляли про домашнє вино з чорної смородини, яке дасть грузинському фору: рецепт, який передається з покоління в покоління.