Консервація з полуниці виходить смачна і красива, при цьому не складна і без втрати форми у ягідок. Таку полуничку можна використовувати як прикрасу до тортів та тістечок, а можна просто їсти з хлібом та олією як варення. Після обробки ягід у них зберігається практично та сама форма, а смак та аромат тільки посилюються.
Інгредієнти
- 1 кг полуниці
- 1 кг цукру
- 200 грам води
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- 2 грами лимонної кислоти
Спосіб приготування:
Візьми хороший казанок або каструлю з товстим дном і всип у нього цукор, потім воду. Постав казанок на середній вогонь і чекай, поки цукор розтане і перетвориться на сироп. Дай йому покипіти максимум 15 хвилин на мінімальному вогні та додай лимонну кислоту.
Після цього дай сиропу покипіти ще 15 хвилин, поки він не перетвориться на тягучу масу, схожу на рідкий мед.
Помий ягоди, і відріж плодоніжки. Великі ягідки можна розрізати навпіл, а маленькі залишити. Залий полуницю сиропом і залиш її так на 20 хвилин.
Після цього акуратно проціди через друшляк полуничний сік із сиропом. Густу карамель, що утворилася, теж відправляй у казанок.
Прокип'яти сироп не більше 10 хвилин. Карамель розчиниться, і сироп стане рідким. Дай осісти піні, що утворилася, і знову залий сироп у полуницю на 20 хвилин.
Нагадаємо, що ці хитрощі підкорять багатьох: 3 простих рецепти з молодою картоплею від яких ви будете в захваті .
Раніше ми повідомляли про полуничний чізкейк без випічки: елементарні інгредієнти та мінімум часу.