Сезон молодої картоплі у розпалі. Кожна українська господиня має в запасі коронний рецепт приготування цієї смакоти, яким випадає насолоджуватися лише кілька тижнів на рік.

До вашої уваги - кілька найсмачніших рецептів молодої картоплі. Незважаючи на те, що картоплинки іноді бувають не більшими за горошину, кожна з них принесе вам задоволення хрусткою скоринкою і кремовою текстурою всередині.

Молода картопелька. Скрін, відео YouTube

Картопелька в духовці:

На кілограм молодої картоплі взяти 45 мл олії, пів голівки часнику, кілька ловрових листочків, гілочку розмарину, пучок зелені. Сіль та перець за смаком.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Для приготування спочатку замочити картоплю, щоб краще змився бруд. Просушити, проколоти кожну картоплинку в кількох місцях. Часник порубати, розмарин нарізати, додати|добавляти| лаврушку і картопля. Дати настоятися протягом годинки. Висипати суміш на лист, застелений пергаментом, і випікати 30хв при 180 градусах. Посипати зеленню.

Молода картопелька. Скрін, відео YouTube

Картопля з грибами на сковорідці:

На 700 г молодого бульби взяти столову ложку олії, 6 зубчиків часнику, півкіло печериць, столову ложку рідкого меду, пучок кропу.

Печериці помити, проварити 5 хв, злити воду і викласти гриби на сковорідку. Обсмажувати до золотистого кольору. Картоплю відварити, додати до підсмажених грибів і далі смажити їх разом, додавши меду. Посипати кропом та часником.

Молода картопелька. Скрін, відео YouTube

Картопля з м'ясом:

На півкіло молодої картоплі взяти олії – 45 мл.; два зубчики часнику, лавровий лист, половину чайної ложки паприки, чайну ложку солі; пучок кропу та петрушки, 400 г телятини, 200 г томатів у власному соку, дві цибулини, одну моркву.

Відваріть очищену картоплю, наріжте м'ясо тонкими смужками, цибулю півкільцями, а моркву соломкою.

Обсмажити м'ясо на сковорідці, посипаючи спеціями. Додати цибулю, часник, воду. Гасити м'ясо протягом 20 хвилин, накривши кришкою. Додати моркву та гасити 20 хвилин без кришки. Додати томати та гасити ще 7 хвилин. Змішати все з картоплею, подати до столу.

Нагадаємо про найніжніші кабачки з сиром, від яких слинки тектимуть постійно: ви такого ще не їли.

Раніше ми повідомляли про український зелений борщ зі щавлем, дуже смачний у розпал літа: рецепт замінить будь-яку фарбу.