Традиційно з приходом літа на ринку з'являється багато сезонних овочів, у тому числі улюблених багатьма кабачків.

З кабачків можна приготувати багато всього, але "коронною" стравою є смажені овочі на сковороді. Така смакота може бути як гарніром, так і самостійною закускою. Вас може здивувати, що в рецепт входить м'ята, але вона лише прикрасить смак кабачків. Якщо ви її зовсім не любите, замініть на інші трави - кріп, естрагон, базилік або петрушку.

Кабачки. Фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • 5 столових ложок оливкової олії
  • кілька зубчиків подрібненого часнику
  • 700 г кабачків
  • один сушений перець чилі
  • сіль
  • листя нарізаної м'яти за смаком
  • щіпка лимонної цедри
  • мигдаль або будь-який інший горіх, нарізаний на великі шматочки та підсмажений

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Кабачки розрізати навпіл і нарізати тонкими скибочками впоперек. Смажити кабачки на сильному вогні на сковороді у великій кількості олії з часником.

Додати перець чилі, поставити середній вогонь, періодично помішувати. За 5-10 хвилин, коли карамелізуються кабачки, накрити сковороду кришкою і зменшити вогонь.

Готувати ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Якщо кабачки починають пригоряти, можна додати трохи води, посолити. Перед подачею додати нарізану м'яту, лимонну цедру і мигдаль.

Нагадаємо, переплюне навіть окрошку: рецепт холодного супу з кабачків - ідеально в літню спеку.

Раніше ми писали про те, що всього 1 чайна ложечка: секретний інгредієнт який додасть вашому борщу особливий смак

Як повідомляв Знай.ua, лимонні квадратики в духовці - легкий рецепт: від одного аромату можна збожеволіти