Лимон часто додають у випічку, адже він дарує особливий аромат та смак. Так сталося і з цими тістечками, які мають форму квадратиків.
Вони однозначно не схожі на сухе печиво, а навпаки - складаються з лимонної, м'якоті тягучої і пісочного тіста. Такі квадратики краще подавати із гарячим чаєм на сніданок, рідні точно оцінять.
Інгредієнти для тіста:
- 200 г борошна,
- 165 г розм'якшеного вершкового масла,
- 55 г цукрової пудри,
- велика щіпка солі.
Для крему:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- 4 яйця,
- 290 г цукру,
- 165 мл лимонного соку,
- цедра двох великих лимонів,
- 47 г борошна.
- Цукрова пудра для подачі.
Як приготувати:
Готуємо тісто. Збиваємо розм'якшене масло з цукровою пудрою. Просіюємо борошно із сіллю і додаємо до олії. Замішуємо тісто. Форму з високим бортиком застилаємо папером для випікання. Збираємо тісто в грудку і рівномірно розподіляємо в пласт за формою. Деко з тестом на 30 хвилин ставимо в холодильник.
Випікаємо основу для тістечка при 180 градусах 10 хвилин до сухого, але світлого стану. Готуємо крем. З 2 лимонів акуратно знімаємо верхній жовтий шар цедри, вичавлюємо і проціджуємо сік. Яйця збиваємо трохи з цукром і борошном. Потім додаємо цедру та сік, знову добре перемішуємо.
Збираємо тістечко. Крем виливаємо на теплий корж (якщо вилити на гарячий, то заваряться жовтки) і запікаємо ще раз до ущільнення заливки - приблизно 20 хвилин при 160 градусах. Крем після духовки ще ущільнюється в процесі остигання. Повністю остуджуємо тістечка і тільки після цього нарізаємо на квадратики. Посипаємо цукровою пудрою.
Нагадаємо, полуничний торт за дуже простим рецептом: це найкраще, що можна придумати із сезонних ласощів.