Кожен із роками дедалі більше втягується у доросле життя, виходячи з дитинства, підліткових років — проте при цьому залишається щось у спогадах, що асоціюється із безтурботними роками.

Тому зараз ми пропонуємо вивчити рецепт смажених пиріжків на кефірі, які багато хто міг запам'ятати, як смакота від бабусі.

Тістечка з м'ясом, кадр з відео

Тісто на кефірі є одним із найпростіших видів тіста, яке замішується швидко та легко. Кефір робить пиріжки надзвичайно смачними та пухкими. Тому ніхто не зможе відмовитися від цих апетитних ласощів, поки не з'їсть їх усіх.

Щоб приготувати смажені пиріжки на кефірі, вам знадобляться інгредієнти: 250 мл кефіру 2,5%; 2 столові ложки сметани; 1 жовток; 0,5 чайної ложки солі та стільки ж соди; 1 чайна ложка цукру; 1 столова ложка соняшникової олії; 400 г борошна.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Але при цьому потрібно підготувати кілька продуктів для начинки - 500 грамів капусти, 40 мілілітрів молока, два варені яйця, 30 грам вершкового масла, а ще половина чайної ложки цукру і 0,4 ч. л. солі.

А ось спосіб приготування цих апетитних пиріжків починається з того, вам потрібно дрібно нашаткувати капусту і покласти її в сковороду разом із вершковим маслом, сіллю та цукром. Гашіть капусту доти, поки вона стане м'якою, а потім додайте молоко.

Картопляні пиріжки, фото: кадр з відео

Далі наріжте варені яйця на невеликі кубики і додайте в капустяну масу. Випарюйте всю рідину з капусти на сковороді і залиште охолоджуватися начинку. Для приготування тіста змішайте в кефірі олію, жовток, сметану, сіль та цукор. В окремій мисці з'єднайте борошно та соду, поступово додавайте цю суміш у тісто кефіру. Замісіть м'яке та не липке тісто. Накрийте рушником і залиште десь на 30 хвилин, щоб він трохи піднявся.

Розділіть тісто на 18 малих кульок і розкотіть їх у товсті коржики. На середину кожного коржика покладіть столову ложку начинки, потім трохи зліпите краї пиріжків разом.

Розігрійте масло у сковороді і на середньому вогні смажте пиріжки з боків протягом півтори-двох хвилин. Викладіть готові пиріжки на паперовий рушник, щоб він поглинув зайву олію.

Тепер ваші смажені пиріжки на кефірі готові до подачі.

Нагадаємо, полуничний торт за дуже простим рецептом: це найкраще, що можна придумати із сезонних ласощів.

Як повідомляв "Знай.ua", а ви правильно готуєте звичайну яєчню? Головні правила простого та улюбленого сніданку, рецепт

Знай.ua писав, як правильно варити розсипчасту гречку? Правила, якими багато хто забуває користуватися