Мариновані печериці - це дуже смачна та проста у приготуванні закуска, яку часто можна зустріти на святкових столах.
Єдине, грибам необхідно настоятися перед вживанням, а в іншому рецепт не повинен викликати особливих труднощів. Також слід підготувати ароматні прянощі, а за бажанням можна додати мед та гірчицю.
Інгредієнти:
- Печериці 1 кг
- Часник, зубчики 4 шт.
- Гвоздика 4 шт.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Оцет 9% 45 мл
- Олія соняшникова 30 г
- Сіль 25 г
- Цукор 10 г
- Вода 500 гр
Як приготувати:
Головне за 13 вересня: українцям скасували виплати у Польщі, Melovin "здався" після мобілізації, а пенсіонерів перевірять
Новий предмет у школах обурив батьків: не довіряють вчителям
Нові вимоги для водіїв: який документ перевірятимуть на кордоні
Уроки стають коротшими, перерви – довшими: що зміниться у школах з 2025 року
Відріжте у грибів ніжку — маринуватимемо лише верхню частину печериць. Наріжте великими шматочками часник. Налийте у велику каструлю воду і додайте до неї всі інгредієнти для маринаду, окрім оцту. Доведіть суміш до кипіння і лише тоді вливайте оцет.
Покладіть у киплячий маринад гриби. Варіть їх 6 хвилин – цього часу достатньо, щоб гриби зберегли соковитість, залишилися пружними та не були надто м'якими.
Якщо ви плануєте вживати гриби відразу, дайте їм 5 годин на охолодження. Якщо хочете законсервувати гриби, то заздалегідь простерилізуйте банки і прокип'ятіть кришки.
Киплячий маринад разом із грибами розлийте по банках і закатайте кришками. Переверніть банки, накрийте чимось теплим і залиште до повного остигання.
Нагадаємо, кабачкова піца з ніжною начинкою: як не "вбити" свою фігуру і смачно поїсти
Раніше ми писали про те, що "ресторанний" салат з руколою, який захочете готувати щодня: "секретний" інгредієнт зробить його ідеальним