Мариновані печериці - це дуже смачна та проста у приготуванні закуска, яку часто можна зустріти на святкових столах.
Єдине, грибам необхідно настоятися перед вживанням, а в іншому рецепт не повинен викликати особливих труднощів. Також слід підготувати ароматні прянощі, а за бажанням можна додати мед та гірчицю.
Інгредієнти:
- Печериці 1 кг
- Часник, зубчики 4 шт.
- Гвоздика 4 шт.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Оцет 9% 45 мл
- Олія соняшникова 30 г
- Сіль 25 г
- Цукор 10 г
- Вода 500 гр
Як приготувати:
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Відріжте у грибів ніжку — маринуватимемо лише верхню частину печериць. Наріжте великими шматочками часник. Налийте у велику каструлю воду і додайте до неї всі інгредієнти для маринаду, окрім оцту. Доведіть суміш до кипіння і лише тоді вливайте оцет.
Покладіть у киплячий маринад гриби. Варіть їх 6 хвилин – цього часу достатньо, щоб гриби зберегли соковитість, залишилися пружними та не були надто м'якими.
Якщо ви плануєте вживати гриби відразу, дайте їм 5 годин на охолодження. Якщо хочете законсервувати гриби, то заздалегідь простерилізуйте банки і прокип'ятіть кришки.
Киплячий маринад разом із грибами розлийте по банках і закатайте кришками. Переверніть банки, накрийте чимось теплим і залиште до повного остигання.
Нагадаємо, кабачкова піца з ніжною начинкою: як не "вбити" свою фігуру і смачно поїсти
Раніше ми писали про те, що "ресторанний" салат з руколою, який захочете готувати щодня: "секретний" інгредієнт зробить його ідеальним