Мариновані печериці - це дуже смачна та проста у приготуванні закуска, яку часто можна зустріти на святкових столах.

Єдине, грибам необхідно настоятися перед вживанням, а в іншому рецепт не повинен викликати особливих труднощів. Також слід підготувати ароматні прянощі, а за бажанням можна додати мед та гірчицю.

Мариновані печериці, скріншот

Інгредієнти:

  • Печериці 1 кг
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Гвоздика 4 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Оцет 9% 45 мл
  • Олія соняшникова 30 г
  • Сіль 25 г
  • Цукор 10 г
  • Вода 500 гр

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Замість субсидій оформлятимемо кредити: українцям готують нові тарифи

Правила нарахування "комуналки" зміняться: українці самі визначатимуть суми у квитанціях

Пенсіонерам виплатять майже на 4000: старенькі гарантовано отримають гроші

Торкнеться всіх, хто має свою квартиру чи будинок: українців почали викликати до податкової – з чим це пов'язано

Показати ще

Відріжте у грибів ніжку — маринуватимемо лише верхню частину печериць. Наріжте великими шматочками часник. Налийте у велику каструлю воду і додайте до неї всі інгредієнти для маринаду, окрім оцту. Доведіть суміш до кипіння і лише тоді вливайте оцет.

Покладіть у киплячий маринад гриби. Варіть їх 6 хвилин – цього часу достатньо, щоб гриби зберегли соковитість, залишилися пружними та не були надто м'якими.

Якщо ви плануєте вживати гриби відразу, дайте їм 5 годин на охолодження. Якщо хочете законсервувати гриби, то заздалегідь простерилізуйте банки і прокип'ятіть кришки.

Киплячий маринад разом із грибами розлийте по банках і закатайте кришками. Переверніть банки, накрийте чимось теплим і залиште до повного остигання.

Нагадаємо, кабачкова піца з ніжною начинкою: як не "вбити" свою фігуру і смачно поїсти

Раніше ми писали про те, що "ресторанний" салат з руколою, який захочете готувати щодня: "секретний" інгредієнт зробить його ідеальним