Не кожен знає, як правильно варити гречку, щоб вона була розсипчастою та смачною. Насамперед її потрібно перебрати, а тоді зварити, дотримуючись певних правил.

Добре промийте крупу під проточною водою, доки рідина не стане прозорою. Можна додатково прожарити просушену крупу на гарячій сковороді протягом 3-4 хвилин. Має з'явитися легкий гречаний аромат.

Приготування гречки, кадр з відео

Води найчастіше використовують удвічі більше, ніж гречки. Тобто на 1 склянку крупи знадобиться 2 таких же склянки води. У такому разі гречка вийде розсипчастою. Якщо ви любите в'язку кашу, беріть, наприклад, 2,5 або 3 склянки води.

На 1 склянку крупи вистачить 1 чайної ложки солі або трохи менше. Досолити на свій смак можна готову кашу. Після приготування в гречку покладіть шматочок вершкового масла|мастила| і залиште під кришкою на кілька хвилин. Каша стане ніжнішою та ароматнішою.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Приготування гречки у каструлі

Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшити вогонь і варити протягом 15-20 хвилин. Під час варіння перемішувати кашу не потрібно. Якщо води там немає, то каструлю можна знімати з плити.

Гречка. Фото: Youtube

Приготування гречки у духовці

Викладіть крупу в жароміцну ємність. Залийте холодною водою та накрийте кришкою або фольгою. Готуйте кашу за температури 190°C протягом 30-40 хвилин. Дайте їй настоятися у вимкненій духовці ще 10-15 хвилин.

Приготування гречки без варіння

Пересипте крупу в посуд із кришкою або глибокими тарілками. Гречка збільшується обсягом, тому суха крупа має займати більше половини посуду. Залийте окропом крупу, закрийте і залиште мінімум на 1 годину.

Приготування гречки, кадр з відео

Нагадаємо про хачапурі із полуницею, від якого у всіх знесе дах: незвичайний, але легкий рецепт.

Раніше ми повідомляли, що варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе.