Хачапурі - це страва грузинської кухні, але люблять її по всьому світу. До речі, готувати його можна не лише із сиру, як з'ясувалося, але також із полуниці. Виходить ароматна та смачна випічка з сезонної ягоди.
За цим рецептом виходять дуже незвичайні хачапурі, адже в основі не солона начинка, а солодка з полуниці. Дістати її зараз дуже просто, адже у розпалі сезон ягоди. Як приготувати страву, підказала блогерка Валерія Велігура у своєму Instagram.
Інгредієнти на 2 хачапурі:
Для опари:
Популярні новини зараз
Показати ще
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
- тепле молоко - 90 мл;
- сухі дріжджі – 3 гр (свіжі – 9 гр);
- сахар - 1 ст. л;
- сіль - щіпка.
Для тіста:
- просіяне борошно - 150 гр;
- олія - 1 ст. л.
Для начинки:
- кисломолочний сир - 200 гр;
- крем-сир - 50 гр;
- цукор - 50 г;
- білок (необов'язково) – 1 шт.
Як приготувати:
- Спочатку робимо опару. Тепле молоко змішати з дріжджами, цукром і сіллю, накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 15 хвилин. ⠀
- До просіяного борошна додати опару і замішати м'яке, еластичне тісто. Додати олію і знову добре вимішати. Глибоку ємність змастити олією, покласти туди наше тісто і зверху теж змастити олією. Накрити рушником і поставити у тепле місце на 1,5 години.
- Для начинки змішати кисломолочний сир, крем-сир, цукор та яєчний білок (необов'язково).
- Тісто присипати борошном, обім'яти, поділити на дві частини і розкачати кожну в коло. Сформувати човники та викласти на лист з пергаментом. У центр покласти сирну начинку, а зверху – свіжу полуницю. Краї змастити жовтком, змішаним з молоком, і випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.
- Подавати зі свіжою полуницею, вершковим морозивом, цукровою пудрою та м'ятою.
Нагадаємо, варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе