Пісний плов виходить нічим не гірше звичайного з м'ясом. І для багатьох, безперечно, цей рецепт стане улюбленим, а страва часто буде на обідньому столі.
Простим рецептом пісного плову зі стручковою квасолею ділиться телеграм-канал "Кулінарія".
Інгредієнти:
- рослинна олія;
- морква велика – 1 шт.;
- цибулина велика – 1 шт.;
- стручкова квасоля – 200 г;
- рис – 300 г;
- спеції для плову, сіль, перець, зіра ⠀
Приготування: ⠀
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Моркву нарізаємо брусочками, а цибулю півкільцями. На олії обсмажуємо спочатку моркву, потім додаємо цибулю і стручкову квасолю. Тепер обсмажуємо овочі до м'якості і додаємо сіль, перець та спеції, наприклад, зіру.
Для приготування страв можна використовувати спеціальні спеції для плову. Склад: паприка, куркума, барбарис, зіра. Овочі зі спеціями перемішуємо, зверху викладаємо добре промитий рис та рівномірно розподіляємо. Перемішувати його не потрібно.
Далі заливаємо водою, щоб вода була приблизно на 2 см вище за рис. Вставляємо пару зубчиків часнику та накриваємо кришкою. Готуємо на маленькому вогні 20 хвилин під кришкою. Потім вимикаємо вогонь, даємо постояти рису 10 хвилин і подаємо до столу.
Нагадаємо про спагетті з кабачків буквально за 15 хвилин: ідеальна низькокалорійна страва для літньої вечері.
Раніше ми повідомляли про "ресторанний" салат з руколою, який захочете готувати щодня: "секретний" інгредієнт зробить його ідеальним.
Також не зайвим буде смачний полуничний лікер, який підкорить всіх: пити його - суцільне задоволення.