В Україну вже прийшло справжнє тепло і ми можемо на повну насолодитися різноманітною зеленню.
На жаль у зимовий період такого розмаїття зелені немає, проте навіть у холодну пору можна отримати свою порцію вітамінів. Ми пропонуємо вам три найкращі варіанти, як правильно заготовити зелень на зимовий період. Заготівлі матимуть аромат та смак свіжої зелені, як улітку.
Висушування.
Такий спосіб є одним із найлегших. Зелень необхідно добре помити, струсити залишки води та просушити за допомогою рушника. Потім сортуйте її невеликими пучками і підвісьте сушитися в добре провітрюється і сухе місце. Зберігають сухі трави у скляних банках.
Продаж авто загонить у мінус: українців приголомшили новими вимогами - не зглянуться навіть на старі авто
"Телефонні повістки" військовозобов'язаним: як реагувати на усний виклик до ТЦК
Податкова остаточно залізе в гаманці українців: банки почнуть здавати інформацію про рахунки
Водіїв попередили про важливий документ: не подбаєте – готуйте валізу грошей
Заморожування.
Такий спосіб зберігає більшу частину корисних властивостей у травах. Промийте зелень водою та просушіть за допомогою паперового рушника. Розмарин та базилік необхідно посолити та зберігати в пластмасовому контейнері. Цибулю або м'яту слід загорнути у фольгу. У банку із закруткою добре зберігається щавель, чебрець, петрушка та кріп.
Засолювання.
Наріжте кріп і змішайте з|із| перекрученим салом. Перекладіть його в стерилізовану банку та закатайте кришкою. Зберігайте таку заготівлю у холодильнику.
Для другого способу подрібніть та викладіть вимиту та висушену зелень шарами у стерилізовану банку. Покладіть сто грамів зелені і 20 г солі і так укладайте кожен шар дуже щільно. Закрийте банку кришкою та зберігайте в холодильнику.
Нагадаємо, що одна хитрість дозволить зробити ваш бульйон прозорим, як сльоза.
Раніше ми повідомляли про крихту зі свининою або крабовими паличками: 3 простих, але незвичайних рецептів літнього супу.