В Україну вже прийшло справжнє тепло і ми можемо на повну насолодитися різноманітною зеленню.
На жаль у зимовий період такого розмаїття зелені немає, проте навіть у холодну пору можна отримати свою порцію вітамінів. Ми пропонуємо вам три найкращі варіанти, як правильно заготовити зелень на зимовий період. Заготівлі матимуть аромат та смак свіжої зелені, як улітку.
Висушування.
Такий спосіб є одним із найлегших. Зелень необхідно добре помити, струсити залишки води та просушити за допомогою рушника. Потім сортуйте її невеликими пучками і підвісьте сушитися в добре провітрюється і сухе місце. Зберігають сухі трави у скляних банках.
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Заморожування.
Такий спосіб зберігає більшу частину корисних властивостей у травах. Промийте зелень водою та просушіть за допомогою паперового рушника. Розмарин та базилік необхідно посолити та зберігати в пластмасовому контейнері. Цибулю або м'яту слід загорнути у фольгу. У банку із закруткою добре зберігається щавель, чебрець, петрушка та кріп.
Засолювання.
Наріжте кріп і змішайте з|із| перекрученим салом. Перекладіть його в стерилізовану банку та закатайте кришкою. Зберігайте таку заготівлю у холодильнику.
Для другого способу подрібніть та викладіть вимиту та висушену зелень шарами у стерилізовану банку. Покладіть сто грамів зелені і 20 г солі і так укладайте кожен шар дуже щільно. Закрийте банку кришкою та зберігайте в холодильнику.
Нагадаємо, що одна хитрість дозволить зробити ваш бульйон прозорим, як сльоза.
Раніше ми повідомляли про крихту зі свининою або крабовими паличками: 3 простих, але незвичайних рецептів літнього супу.