В Україну вже прийшло справжнє тепло і ми можемо на повну насолодитися різноманітною зеленню.
На жаль у зимовий період такого розмаїття зелені немає, проте навіть у холодну пору можна отримати свою порцію вітамінів. Ми пропонуємо вам три найкращі варіанти, як правильно заготовити зелень на зимовий період. Заготівлі матимуть аромат та смак свіжої зелені, як улітку.
Висушування.
Такий спосіб є одним із найлегших. Зелень необхідно добре помити, струсити залишки води та просушити за допомогою рушника. Потім сортуйте її невеликими пучками і підвісьте сушитися в добре провітрюється і сухе місце. Зберігають сухі трави у скляних банках.
Приготуйте, не пошкодуєте: ці копійчані крупи вбережуть від діабету та зменшать ризик хвороб серця
Мама зрадниці Повалій "поїхала дахом" під обстрілами, доки її дочка вихваляла окупантів
Як дізнатися про нарахування субсидії восени 2023 року - покрокова інструкція
Українцям назвали суми майбутніх пенсій: із мінімальною та середньою зарплатою
Заморожування.
Такий спосіб зберігає більшу частину корисних властивостей у травах. Промийте зелень водою та просушіть за допомогою паперового рушника. Розмарин та базилік необхідно посолити та зберігати в пластмасовому контейнері. Цибулю або м'яту слід загорнути у фольгу. У банку із закруткою добре зберігається щавель, чебрець, петрушка та кріп.
Засолювання.
Наріжте кріп і змішайте з|із| перекрученим салом. Перекладіть його в стерилізовану банку та закатайте кришкою. Зберігайте таку заготівлю у холодильнику.
Для другого способу подрібніть та викладіть вимиту та висушену зелень шарами у стерилізовану банку. Покладіть сто грамів зелені і 20 г солі і так укладайте кожен шар дуже щільно. Закрийте банку кришкою та зберігайте в холодильнику.
Нагадаємо, що одна хитрість дозволить зробити ваш бульйон прозорим, як сльоза.
Раніше ми повідомляли про крихту зі свининою або крабовими паличками: 3 простих, але незвичайних рецептів літнього супу.