Кульбаби корисні і для краси, і для здоров'я. Але цвітуть "сонячні квіти" не так вже й довго, щоб сповна натішитися їх користю.

Солодкий і тягучий кульбабовий мед. Для його приготування майже всі автори рецептів, ніби змовившись, вимагають зібрати 300-400 "сонечок".

Мед з кульбабки. Фото: youtube

Нам знадобиться:

  • 350 суцвіть кульбаби
  • 1 кг цукру
  • 2 лимони
  • вода

Квітки очищаємо від зайвого, залишаючи лише жовту частину. Ретельно промиваємо, складаємо в посуд і наливаємо трохи води: вона повинна лише покривати кульбаби. І залишаємо на 24 години.

Кульбабки. Фото: youtube

Після цього зливаємо настій, додаємо до квітів ще 500 мл води, доводимо до кипіння, кладемо цукор, нарізані лимони та варимо на повільному вогні 20-25 хвилин. Коли варення загусне і стане схожим на мед, знімаємо його з вогню, проціджуємо та повертаємо на плиту, щоб прокип'ятити буквально хвилину.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Кульбабки. Фото: youtube

У народній медицині мед з кульбаби вживають як добавку до раціону при захворюваннях печінки та жовчного міхура, сечокам’яній хворобі, бронхіальній астмі, бронхіті, артриті, остеохондрозі, хронічних запорах.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що не впізнаєте свій організм: що буде, якщо з'їдати по огірку щодня.

Як повідомляв "Знай.ua" забудьте про ГМО та не турбуйтеся про дітей: генетик розповіла, чому не варто бояться цих організмів.

Також "Знай.ua" інформував, що ефективніше, ніж нікотиновий пластир: експерти назвали продукт, який допомагає кинути палити.