Окрошка не вимагає сильних витрат часу та грошей, тому її можна назвати улюбленим холодним супом українців.

У цій статті ви дізнаєтеся про незвичайні рецепти окрошки, проте не менш смачні та економні.

Окрошка, фото: Знай.ua

Окрошка зі свининою та бобовими

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще
  • Свинина – 250 гр.;
  • Варена картопля – 4-5 шт.;
  • Варені яйця – 4-5 шт.;
  • Консервований зелений горошок – 250 г;
  • Консервована квасоля - 250 гр.;
  • Свіжі огірки – 2 шт.;
  • Зелена цибуля – ½ пучка;
  • Укроп – ½ пучка;
  • Сіль за смаком;
  • Сметана – 2 ст. л.;
  • Майонез – 3 ст. л.;
  • Гірчиця - 2 ст. л.;
  • Квас – за смаком.

Приготування:

Свинину нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо на гарячу сковороду та обсмажуємо приблизно 7 хвилин, періодично перевертаючи.

Картопля, яйця та огірки нарізаємо кубиком. Змішуємо з горошком, квасолею, подрібненою зеленню і м'ясом. Додаємо сіль, сметану, майонез та гірчицю – перемішуємо. Вливаємо квас та ще раз перемішуємо.

Окрошка зі свининою і квасолею / фото: photorecept.ru

Окрошка з ковбасою та буряком

Інгредієнти:

  • Варений буряк – 2 шт.;
  • Варена картопля – 4-5 шт.;
  • Варені яйця – 2-3 шт.;
  • Огірки - 1-2 шт.;
  • Варена ковбаса - 150 гр.;
  • Укроп – 1 пучок;
  • Лимон – ½ шт.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Сметана – за смаком ;
  • Газована мінеральна вода – за смаком .

Приготування:

Буряк натираємо на тертці. Картоплю, яйця, огірки та ковбасу нарізаємо кубиками. Кріп подрібнюємо.

Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо лимонний сік спеції. Сметану та мінеральну воду. Добре змішуємо.

Окрошка з буряком / фото: cookpad.com

Окрошка з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • Крабові палички - 250 гр.;
  • Редиска – 5-6 шт.;
  • Огірки – 2-3 шт.;
  • Варені яйця – 2-3 шт.;
  • Гірчиця - 1 ст. л.;
  • Сметана – 3 ст. л.;
  • Укроп – 1 пучок;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Квас – за смаком.

Приготування:

Крабові палички, редис, огірки та яєчні білки нарізаємо кубиком. Жовтки, гірчицю, сметану та подрібнений кріп змішуємо до однорідності. До нарізаних інгредієнтів додаємо гірчичний соус та квас. Добре перемішуємо.

Окрошка з крабовими паличками / фото : gastronom.ru

Нагадаємо, що якщо ви робите це, то у вас погана окрошка: секрети найулюбленішого літнього супу.

Раніше ми повідомляли, що забудьте про крихту і зваріть холодний борщ: рецепт літнього супу, який вам сподобається.