Бульйон — це відвар, приготовлений з м'яса, риби та інших інгредієнтів. Дуже часто він виходить мутним через те, що господині не знають секретів його приготування.

Бульйон, скріншот із відео

Тож потрібно знати хитрощі, аби він виходив прозорим та смачним.

Бульйон можна сміливо робити самостійною корисною стравою або використовувати як основу для розкішної страви. Але це далеко не найважливіший критерій вдалої страви.

Найчастіше господині намагаються досягти прозорості. Це робить бульйон по-справжньому естетичним та апетитним.

Популярні новини зараз

"Пакувати" будуть не тільки ТЦК: експерт розповів, як можуть змінити мобілізацію у 2026 році

ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні

ТЦК не матиме претензій: кому з українців дозволять оформити відстрочку з-за кордону

ПФУ ходитиме з перевірками по домівках: за що можуть скасувати субсидію

Показати ще

ЯК ІЗ ЦИМ ЗАВДАННЯМ ДОПОМОЖЕ ВПОРАТИСЯ ЛІД

Багато хто напевно чув, що досвідчені кухарі вводять у вже приготовлену страву лід. Дехто вважає, що це пов’язано лише з перепадом температури – завдяки хитрощі щойно приготовлений бульйон можна буде подавати до столу.

Але це не єдина причина.

курячий бульйон, фото:patee

Якщо ви бачите, що бульйон вийшов недостатньо прозорим, то лід виправить цю ситуацію. Дочекайтеся, коли страва буде повністю готова і введіть кілька кубиків льоду. Вогонь рекомендується зробити на цьому етапі слабким.

Лід. Фото Freepik

Після цього потрібно буде ще раз зняти піну. Завдяки цій хитрощі бульйон вийде неймовірно апетитним.

Нагадаємо, як без зайвих зусиль і швидко зняти шкірку з болгарського перцю: лайфгак із водою, мікрохвильовою піччю та вогнем.

Раніше ми повідомляли, що тісто ніжне, а вареники тануть у роті: рецепт улюблених ласощів з дитинства з полуницею - все, як у бабусі.