Починається літо, тому багато хто хоче їсти побільше різних салатів зі свіжих овочів. Проте традиційні "Олів'є" та "Крабов'я" ніколи не набридають українцям.
Проте, останнім часом всі забули про чудовий салат з нашого дитинства або дитинства наших батьків під назвою "Гранатовий браслет". Ця страва не тільки смачна, а й красива, тому зможе прикрасити будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
• 250 г курячого філе;
• 2 буряки;
• 2–3 яйця;
• 150-200 г зерен гранату;
• майонез до смаку;
• чорний мелений перець за смаком;
• 2 бульби картоплі;
• 2 моркви;
• 1 цибулина;
• 3 ст. л. волоських горіхів;
• сіль за смаком;
• соняшникова олія на смак.
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Помийте овочі та відваріть їх до м'якості. Натріть на тертці.
- Помийте куряче філе і відваріть у підсоленій воді. Подрібніть.
- Відваріть яйця, остудіть і наріжте. Очистіть цибулю, подрібніть її і обсмажте на олії до золотистого кольору. Подрібніть горіхи.
- Візьміть блюдо і поставте в середину склянку, навколо викладайте шари: половина курки, терта морква, картопля, третина подрібнених горіхів, половина буряків, третина подрібнених горіхів, цибуля, курка, що залишилася, третина подрібнених горіхів, яйця, буряк, що залишився.
- Шари посоліть, поперчіть та змастіть майонезом.
- Заберіть склянку, розрівняйте останній шар та прикрасьте зернами граната.
Лайфхак: Витягти зерна з гранату для салату "Гранатовий браслет" можна дуже простим способом. Зріжте горизонтально верхівку плода, потім уздовж білих прожилок зробіть прорізи. Переверніть гранат над мискою і рішуче постукуйте ложкою. Насіння випаде в ємність без особливих зусиль.
Нагадаємо, що ваші гості обов'язково попросять рецепт: запечені томати із сиром та грибами.
Раніше ми повідомляли рецепт традиційних українських гречаників, від яких течуть слини: відпочиньте від котлет та тюфтель.