Якщо звичайні котлети вже набридли, але хочеться порадувати домочадців чимось смачним – пропонуємо вам рецепт традиційної української страви гречаників.
Готувати їх не складніше, ніж звичайні котлети, а смак вас приємно здивує.
Інгредієнти:
- М'ясо (будь-яке) - 500 гр.
- Варена гречка – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Томатний соус/кетчуп - 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Борошно – для панірування
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
Українцям може загрожувати космічне подорожчання до 25 гривень за кубометр газу: "І це не межа"
Залишетесь без світла й поза графіками: у ДТЕК попередили, що потрібно зробити українцям
На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком
Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає
Пропускаємо все м'ясо та 1 цибулину через м'ясорубку. Отриманий фарш змішуємо з 1 яйцем, додаємо сіль та перець. Далі всипаємо варену гречку і добре перемішуємо.
З готового фаршу формуємо котлети (розмір можете регулювати із власних уподобань). Обвалюємо котлети в борошні і викладаємо на розігріту сковороду з олією. Готуємо на середньому вогні.
Для соусу дрібно нарізаємо 1 цибулину та натираємо моркву на великій тертці. На сковороді пасеруємо овочі на середньому вогні. Готовність визначаємо за золотистим кольором.
Далі додаємо до овочів томатний соус і томимо все до кипіння. Після викладаємо в сковороду гречаники, що виходять, і гасимо під кришкою на повільному вогні близько 15-20 хвилин до повної готовності.
Нагадаємо, як без зайвих зусиль і швидко зняти шкірку з болгарського перцю: лайфгак із водою, мікрохвильовою піччю та вогнем.
Раніше ми повідомляли, що тісто ніжне, а вареники тануть у роті: рецепт улюблених ласощів з дитинства з полуницею - все, як у бабусі.