Вже не за горами сезон полуниці, тож українці зможуть поласувати цією солодкою та яскравою ягідкою.

Щоб підкреслити смак свого десерту, її можна додати, наприклад до випічки або ж прикрасити торт. Або ж можна приготувати ароматні та неймовірно смачні варенички з полуницею. Цей рецепт дуже простий і тому він не забере у вас багато часу та енергії, але ви отримаєте дуже ароматний та смачний десерт, передає Tochka.net.

Вареники з полуницею © Depositphotos

Вам знадобиться:
  • 500 г свіжої полуниці,
  • 300 г борошна,
  • 2 яйця,
  • 100 г цукру,
  • 1 ч. ложка крохмалю,
  • дрібка солі,
  • 150мл води.

Полуниця, скрін, відео YouTube

Спосіб приготування:

Для початку потрібно зробити тісто. Просійте муку|борошно| гіркою і зроби в ній поглиблення. Розбовтайте яйця з водою і сіллю і акуратно влий у борошно. Підгортайте борошно з усіх боків до центру та замісіть тісто. Обминайте тісто, поки воно не вийде середньої густоти, еластичним та пружним. Після цього накрийте серветкою і відкладіть на півгодини, щоб воно полежало.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Тим часом підготуємо начинку. Для цього слід перебрати ягідки помити їх та обсушити. Якщо полуниця велика, то розріжте ягідки на 3-4 частини. Змішайте їх із цукром та крохмалем, це не дасть пускати полуниці багато соку.

З тіста сформуй ковбаску, розріжте на невеликі шматочки і з кожного розкотіть тонкий коржик. На кожен корж покладіть кілька шматочків полуниці і посипте крохмально-цукровою сумішшю, приблизно 0,5 ч. ложки. Зліпіть краї вареників і защипніть їх зручним способом.

Зліплені вареники з полуницею варіть у підсоленому окропі та після того, як вони спливуть, варіть 5-7 хвилин. Готові вареники з полуницею подавайте гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом, згущеним молоком або просто так.

Вареники з полуницею, скріншот із відео

Нагадаємо про смачні медові тістечка без випічки за 15 хвилин: порадуйте себе та коханих людей без приводу.

Раніше ми повідомляли про ароматні лимонні мафіни до чаю: 30 хвилин і смакота на столі.