Українські військові та волонтери всіма силами наближають перемогу України над росією. Кожен громадянин нашої країни бачить цей солодкий день у снах.

Але чому б не підготуватися і не зробити найсмачніший напій до величного дня? Звичайно, хочеться чогось незвичайного і незабутнього. Цим напоєм може бути вино з квіток кульбаби і робиться дуже легко.

Спробувавши одного разу, назавжди запам'ятаєш цей смак: незвичний, солодкий, терпкий, злегка тягучий, з нотками квітково-медового пилку і ледве вловимою гіркуватістю, що нагадує смак соку, що струмує по зрізу стебла щойно зірваної квітки.

Кульбаба, скрін, відео YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще
  • квіти кульбаб - 1л. банка,
  • апельсини 2 шт.
  • лимони 2 шт.,
  • родзинки 1,5 ст. л.,
  • вода 3 л,
  • цукор 500 г.

Спосіб приготування:

  1. Зібрати квіточки кульбаб при сонячному світлі, коли вони відкриті.
  2. Скласти їх у літрову банку, пересипавши цукром.
  3. Коли суцвіття пустять сік, це станеться на 2-3 день, додати склянку холодної кип'яченої води і залишити ще на 3-4 дні.
  4. З апельсинів та лимонів вичавити сік і покласти родзинки.
  5. Настій з квіток проціджуємо, додаємо цитрусовий сік з родзинками і доводимо об'єм холодної кип'яченої води до 3-х літрів. Накриваємо марлею і залишаємо для первинного бродіння.
  6. Як тільки почалося бродіння ставимо під гідрозатвор.

Вино з кульбаб, фото Знай.uа

Спробувати вино можна вже за кілька тижнів, але краще все ж таки дати настоятися 3-4 місяці, тоді колір буде світло-бурштиновий, а смак буде тоншим. У такому разі зробіть кілька пляшок – одну відкриєте на перемогу України, а друга залишиться для Спаса чи зустрічі осені. Також можна зберегти вино і до Нового року, щоб літній смак урізноманітнив зимові холоди.

Наливайте та пригощайтеся або пригощайте.

Нагадаємо про найсмачніше запечене сало за рецептом зірки "МайстерШеф" Ярославського: ви такого ще не куштували.

Раніше ми повідомляли, що KFC більше не потрібний: простий рецепт смачних та соковитих курячих стрипсів.