Окрошка – популярний літній суп. Однак важливо знати деякі правила та нюанси, щоб уникнути помилок і досягти ідеального смаку.

І хоча існує два варіанти приготування популярної страви – на квасі та на кефірі, розглянемо найпоширеніші помилки, які бувають при приготуванні будь-якої з варіацій окрошки.

Окрошка, фото: скріншот з відео

Зелена цибуля – обов'язкова. Навіть ті, хто не люблять зелену цибулю, повинні розуміти, що без неї хороша окрошка не вийде. Цибуля має бути максимально свіжою і молодою. Різати його потрібно якомога дрібніше, а можна ще й потовкти. Так він максимально збагатить готову страву ароматом.

Гострі добавки.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Щоб окрошка набула неповторної гостроти, що бадьорить, не обійтися без заправки. Найчастіше заправку з гірчиці або хрону пом'якшують сметаною або кислим молоком.

Окрошка, фото: youtube

Овочі обов'язково повинні бути молодими, свіжими і навіть трохи солодкуватими, щоб створювати контраст із цибулею.

Зелень та трави

Окрошка — найлітніший із супів. А значить у ньому має бути більше зелені та пряних трав. Трави можна потовкти з цибулею, а можна посипати ними суп.

зелень

Нагадаємо, окіст, карбонат або шийка - яке м'ясо вибрати для соковитого шашлику, 7 рецептів маринадів з пива, вина та мінералки.

Раніше ми повідомляли прості лайфгаки, які дозволять шашлику стати м'яким та соковитим: яким має бути маринад.

Також не зайвим буде рецепт ідеального салату з кропиви та кульбаб під ароматне сало: інакше ви їсти не зможете.