Окрошка – популярний літній суп. Однак важливо знати деякі правила та нюанси, щоб уникнути помилок і досягти ідеального смаку.
І хоча існує два варіанти приготування популярної страви – на квасі та на кефірі, розглянемо найпоширеніші помилки, які бувають при приготуванні будь-якої з варіацій окрошки.
Зелена цибуля – обов'язкова. Навіть ті, хто не люблять зелену цибулю, повинні розуміти, що без неї хороша окрошка не вийде. Цибуля має бути максимально свіжою і молодою. Різати його потрібно якомога дрібніше, а можна ще й потовкти. Так він максимально збагатить готову страву ароматом.
Гострі добавки.
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Щоб окрошка набула неповторної гостроти, що бадьорить, не обійтися без заправки. Найчастіше заправку з гірчиці або хрону пом'якшують сметаною або кислим молоком.
Овочі обов'язково повинні бути молодими, свіжими і навіть трохи солодкуватими, щоб створювати контраст із цибулею.
Зелень та трави
Окрошка — найлітніший із супів. А значить у ньому має бути більше зелені та пряних трав. Трави можна потовкти з цибулею, а можна посипати ними суп.
Нагадаємо, окіст, карбонат або шийка - яке м'ясо вибрати для соковитого шашлику, 7 рецептів маринадів з пива, вина та мінералки.
Раніше ми повідомляли прості лайфгаки, які дозволять шашлику стати м'яким та соковитим: яким має бути маринад.
Також не зайвим буде рецепт ідеального салату з кропиви та кульбаб під ароматне сало: інакше ви їсти не зможете.