Холодний борщ із буряком — чудове рішення для спекотного дня. Така страва одночасно зможе і освіжити, і наситити.
Варіацію люблять не менше, ніж гарячий і його часто готують пізньої весни у травні та влітку, додаючи свіжу зелень.
ІНГРЕДІЄНТИ
- яйця – 2 шт.
- буряк середнього розміру – 3 шт.
- питна вода – 2,5 л
- яблучний оцет – 1 ст. л.
- картопля середнього розміру – 5 шт.
- огірки середнього розміру – 2 прим.
- зелена цибуля – 60 г
- кріп – 60 г
- сіль, мелений чорний перець, сметана – до смаку
Приготування:
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
1. Зварити круті яйця. Після кипіння варити ще 10-12 хвилин. Злити воду, охолодити.
2. Буряк для холодного борщу вимийте щіткою. Одну бульбу очистіть, розріжте на четвертинки і покладіть у каструлю. Залийте 2 л холодної питної води, додайте оцет і доведіть до кипіння. Варити на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.
3. Готові буряки викладіть на тарілку і дайте трохи охолонути. Потім наріжте соломкою. Відвар процідіть. Додайте в нього нарізаний буряк і дайте охолонути. Заберіть у холодильник до використання.
4. Буряк для борщу, що залишився, загорніть у фольгу і запікайте при 180°C протягом 40 хвилин. Обдайте холодною водою і дайте охолонути. Наріжте соломкою і перекладіть у буряковий відвар із холодильника.
5. Картоплю для холодного борщу вимийте, очистіть і наріжте скибочками. Складіть у каструлю. Влийте холодну питну воду, що залишилася, доведіть до кипіння і сильно посоліть. Варіть прикривши кришкою 15 хвилин. Дати охолонути у холодильнику.
6. Яйця для борщу очистіть і наріжте кубиками. Огірки вимийте, очистіть і наріжте кубиками. Цибулю з кропом вимийте, добре обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
7. Картопляний відвар з картоплею з'єднайте з буряковим та буряком. Додати огірки, яйця, зелену цибулю та кріп. Забрати в холодильник на годину.
Страва готова до подачі на стіл. Смачного.
Нагадаємо про найсмачніше запечене сало за рецептом зірки "МайстерШеф" Ярославського: ви такого ще не куштували.
Раніше ми повідомляли, що KFC більше не потрібен: простий рецепт смачних та соковитих курячих стрипсів.