Як тільки за вікном теплішає і настає справжня весна, багато хто відкриває шашличний сезон, адже що може бути кращим за смачну їжу на свіжому повітрі, ще й з компанією близьких людей. Щоб відпочинок точно вдався, потрібно заздалегідь подбати про маринад для м'яса.

У кожного свої секрети та техніки приготування м'яса, але якщо ви любите експериментувати, вам однозначно варто скуштувати кавовий маринад. Він додасть шашлику особливих ноток, при цьому м'ясо вийде дуже соковитим та ароматним.

Кулинарам рекомендують використовувати саме натуральну каву, а не розчинну.

Кавовий маринад, фото sovkusom

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще
  • Свинина 500 г
  • Цибуля 150 г
  • Гірчиця 1 ч.л.
  • Бальзамічний оцет 2 ч.л. л.
  • Кава 200 мл
  • Соняшникова олія 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Як приготувати:

  1. Свинину поріжте на кубики, додайте бальзамічний оцет, дижонську гірчицю, олію, перець та сіль. Влийте холодну заварну каву і ретельно все перемішайте, щоб кожен шматочок покрився маринадом.
  2. Зверху на м'ясо викладіть кільця цибулі. Маринуватися м'ясо має у холодильнику від 4 до 12 годин. Потім готовий шашлик можна сміливо смажити на свіжому повітрі.
  3. Якщо у вас немає такої можливості, скористайтесь мультиваркою. Для цього викладіть м'ясо з цибулею в чашу, а залишки маринаду заберіть і тушкуйте до готовності.

Нагадаємо, цей запах вам точно снився: легендарний рецепт пиріжків з цибулею і яйцем, картоплею, вишнею - як у бабусі

Раніше ми писали про те, що окіст, карбонат чи шийка - яке м'ясо вибрати для соковитого шашлику, 7 рецептів маринадів з пива, вина та мінералки