Зараз кулінарам доступні тисячі рецептів смачних, а що найголовніше, корисних перекусів. Один з таких – енергетичні батончики з горіхів та сухофруктів, які подарують організму все найнеобхідніше.

Такі бантончики часто можна зустріти на полицях супермаркетів, тільки їхня головна відмінність від домашніх у шкідливості. Виробники напихують ці солодощі великою кількістю цукру і навіть хімією, тому краще приготувати батончики самостійно. Для цього знадобляться елементарні інгредієнти, а також зовсім небагато вільного часу.

Сухофрукти, фото: pixabay.com

Рецептом поділився кулінар Анатолій Добровольський у Instagram.

Інгредієнти для батончиків:

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще
  • 200 грамів чорносливу
  • 200 грамів кураги
  • 100 грам сушеної журавлини
  • 100 г смажених горіхів
  • Льон або кунжут.

Спосіб приготування, покроковий рецепт:

Покладіть у блендер усі сухофрукти, журавлину та подрібніть до однорідного стану. На сковорідці обсмажте 100 г горіхів, можете взяти будь-які. Потім подрібніть їх і додайте до суміші до сухофруктів.

Змішайте все дуже добре. Після цього скачайте з отриманої суміші маленькі ковбаски і запануйте в кунжуті або льону. Щоб вони тримали форму, їх можна трохи охолодити чи підсушити.

Раніше ми писали про те, як приготувати домашні батончики "Баунті" з 3-х інгредієнтів: смак не відрізнити від оригінальних

Як повідомляв Знай.ua, окіст, карбонат чи шийка - яке м'ясо вибрати для соковитого шашлику, 7 рецептів маринадів з пива, вина та мінералки

Також портал Знай.ua писав, що молоко, батон, бульйон та українську страву готове: рецепт "Начинки" на всі випадки життя від зірки "Лисапетного батальйону"