В'ялені яєчні жовтки – незвичайна закуска, яка дуже популярна в Європі та Азії. Її мають оцінити гурмани, при цьому готується вона максимально просто, а знадобиться всього три інгредієнти.

Жовтки можна додавати до різних салатів, соусів і навіть основних страв. Потрібно враховувати, що вони мають пікантний та дуже насичений смак. Зберігати жовтки потрібно за кімнатної температури до 1 місяця цілими або натертими на тертці.

В'ялені курячі жовтки, фото povarenok

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Жовтки курячі 12 шт.
  • Цукор 3.5 склянки
  • Сіль 2.5 склянки

Процес приготування жовтків:

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Перемішайте цукор та сіль у мисці. Викладіть половину цієї суміші у форму для запікання, добре утрамбуйте. Акуратно викладіть жовтки у форму, щоб вони залишилися цілими. Акуратно викладіть цукрову суміш, що залишилася, поверх жовтків.

Накрийте поліетиленовою плівкою та поставте в холодильник на 1 тиждень. Через цей час перекладіть жовтки на деко з решіткою, застеленою марлею. Накрийте ще одним шаром марлі і встановіть в місці, що провітрюється, поки жовтки не висохнуть і не стануть твердими, на 2-3 тижні.

Раніше ми писали про те, що молоко, батон, бульйон та українська страва готова: рецепт "Начинки" на всі випадки життя від зірки "Лисапетного батальйону"

Як повідомляв Знай.ua, як у "Братах Супер Маріо": рецепт спагетті з грибами у вершковому соусі - діти та дорослі будуть у захваті

Також портал Знай.ua писав, як приготувати дуже ніжні слойки з яблуком та свининою за 20 хвилин: цікаве поєднання, яке оцінить кожен