Рис достатньо популярний гарнір для багатьох українців, однак деякі господині уникають та бояться його готувати.
Здавалось би рецепт приготування рису досить простий, втім ця крупа є досить примхлива у приготуванні, і бувають випадки коли ідеальний гарнір злипається та перетворюється у незрозумілу масу.
Щоб готувати смачний та розсипчатий рис достатньо знати кілька простих порад.
Ведуча програми МастерШеф Тетяна Литвинова у своєму кулінарному YouTube-блозі поділилася секретами, як правильно варити розсипчастий рис.
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Щоб при відварюванні рис не злипався, його треба правильно підготувати.
Треба ретельно промити рис під холодною проточною водою, тоді, під час варіння він не буде злипатися.
Наступний секрет — співвідношення води до рису.
На упаковці не дарма пишуть, якою кількістю води треба заливати рис. Ідеальна формула — на одну склянку рису має йти півтори склянки води.
Коли солити рис?
Найкращий час, щоб підсолити рис настає після того, які він закипить. Тоді можна сміливо посолити рис та трохи зменшити вогонь.
Найважливіший секрет ідеального рису: щоб крупа в результаті не перетворилася на кашу, а була розсипчастою, не можна перемішувати рис до моменту кипіння. Навіть після закипання бажано не чіпати рис аж до його повного приготування.
Час приготування зазвичай залежить від виду крупию
Якщо це пропарений, білий круглий або довгий сорт рису, то достатньо буде 20 хвилин варіння. Бурому рису треба від 30 до 40 хвилин, а дикий рис вариться понад годину.
Нагадаємо, чим може бути корисною і небезпечною куркума: переваг стільки ж, як і недоліків.
Раніше ми повідомляли, чим замінити цукор під час дієти: корисні солодощі, які не зашкодять фігурі.
Також портал "Знай.ua" писав, що не їжте багато курячих яєць, якщо не хочете проблем: безпечна кількість та корисні властивості