Кожен регіон України славиться своїми традиційними стравами, які не так вже й просто приготувати, не маючи кулінарних знань та досвіду. Але ці закарпатські соленики на мінеральній воді однозначно вийдуть у всіх.

Соленики - це тонкі солоні вафлі, які можна використовувати як простий перекус протягом дня, брати з собою в подорожі і просто подавати як закуску. Блогерка Наталія Машика розповіла і навіть показала, як приготувати їх буквально за деілька хвилин. Замість вафельниці можна використовувати пательню чи духовку.

Соленики, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Борошно - 200 г
  • Вершкове масло або маргарин - 100 г
  • Твердий тертий сир – 100 г
  • Мінеральна вода – 250 мл
  • Сода - ½ чайної ложки
  • Сіль - ½ чайної ложки
  • Кмин - за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

У мисці змішуємо 200 г пшеничного борошна та сіль. 100 г холодного вершкового масла натираємо на великій тертці прямо в борошно. Масу перетираємо руками. Беремо шматочок твердого сиру та натираємо його на дрібній тертці.

Перетираємо все руками та додаємо 250 мл мінеральної води. Потім додаємо половину чайної ложки соди, яку потрібно погасити оцтом. Повинно вийти тісто як на оладки. Нагріваємо вафельницю, занурюємо ложку в холодну воду, набираємо тісто і викладаємо його на вафельницю. Також можна смажити на пательні, як оладки та викладати тонким шаром, або випікати у духовці до 200 градусів, 5-7 хвилин.

Нагадаємо, кабачки з медом та часником змусять забути про всі проблеми: унікальний рецепт, який ви більше ніде не знайдете

Раніше ми писали про те, що надзвичайна смакота: рецепт соковитих японських пельменів з цікавим інгредієнтом