Всі знають про те, що потрібно робити з курячими яйцями. Їх можна варити, смажити, робити яйце пашот, зробити кляр.

Але в такі тривожні часи війни можна спробувати щось цікаве. Те, що ви ніколи не куштували, а можливо і ніколи не чули. Тоді рецепт яєць, запечених у шкаралупі від Тані Федорищевої, дуже доречний.

Варто зазначити, що даним рецептом Таня поділилася в ході свого марафону для схуднення, а отже – зайвих сантиметрів на талії страва точно не принесе, а це дуже приємний бонус.

Таня Федорищева, схуднення. Фото: Знай.ua

КБЖУ на всю страву: 996/91,96/59,34/18,58

Популярні новини зараз

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Показати ще

КБЖУ на 100 г: 123/11,04/7,12/2,23

Інгредієнти:

  • Яйця 6 шт
  • Куряче філе 200 гр
  • Цибуля 150 гр
  • Сулугуні 50 гр
  • Вершки 10% 30 гр
  • Вершкове масло 82% 20 гр
  • Зелень за смаком
  • Сіль, перець за смаком

Яйця, фото: скріншот з відео

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Куряче філе відварити зі спеціями до готовності.
  2. Яйця ретельно вимити. Гострим ножем, розрубати влучним рухом яйця навпіл, вміст яйця вилити в миску.
  3. Половинки яєчної шкаралупи обережно вимити всередині.
  4. Яйця посолити, поперчити і трохи збити.
  5. Цибулю дрібно нарізати, припустити на розігрітій сковороді з вершковим маслом до м'якості, додати|добавляти| яєчну суміш і готувати постійно помішуючи до готовності.
  6. У блендері подрібнити куряче відварене філе, готові яйця з цибулею, сулугуні (можна натерти на тертці попередньо), зелень.
  7. Куряче-яєчним фаршем начинити яєчну шкаралупу і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
  8. Подавати краще гарячими. Яйця, запечені в шкаралупі, зручніше їсти чайною ложкою або виделкою.

Яйця запечені в шкаралупі, фото Знай.uа

Ось, за 30 хвилин, плюс час на підготовку - хвилин 10, у нас готова страва, яку не соромно поставити навіть на святковий стіл.

Нагадаємо про смак із дитинства: як приготувати горохове пюре, як зі шкільної їдальні чи садка.

Раніше ми повідомляли про ситні пиріжки з м'ясом та зеленою цибулею: у два рази швидше, ніж у духовці.