У приготуванні кожної страви є свої секрети, завдяки яким вона і виходить смачною. Зазвичай такі є в запасі у досвідчених господинь. Цього разу вони поділилися, що додати до печінкових котлет, щоб вони вийшли потрібної текстури, а всі друзі ще й випрошували рецепт.

Багато хто вимочує печінку в молоці протягом 1-2 годин перед приготуванням, через що смак котлет стає більш ніжним. Для пишності також додають декілька ложок манної крупи або вівсяних пластівців.

Молоко, фото championat

Але якщо у вас немає часу, щоб вимочувати печінку, достатньо буде просто додати в суміш вівсяні пластівці та хлібний м'якуш, попередньо замочений у молоці буквально на кілька хвилин. До речі, такою кулінарною хитрістю користуються і для приготування звичайних котлет з фаршу.

Рецепт пишних та ніжних печінкових котлет

Що знадобиться:

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще
  • 350-400 г печінки;
  • 250 г черствого хліба;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • 1 склянка молока;
  • 2 ст. ложки дрібних вівсяних пластівців;
  • сіль та перець – за смаком.

Процес приготування:

Потрібно обрізати хлібну кірку, а м'якоть засушену нарізати кубиками, після чого залити молоком і залишити на 10 хвилин. Печінку потрібно подрібнити блендером або в м'ясорубці, додати цибулину, яйце та спеції.

Потім вся ця суміш подрібнюється та перемішується. Далі віджимаємо хліб і кладемо його у фарш. Останніми додаємо вівсяні пластівці, після чого все ретельно перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб набрякли пластівці. Далі смажимо, як звичайні котлети, і гасимо в міру готовності.

Печінкові оладки, фото Знай.uа

Нагадаємо, як зрозуміти, що у вашому раціоні занадто багато солі і час "зав'язувати": біль, спрага, тиск і не тільки

Раніше ми писали про те, що качани будуть соковиті та без тріщин: як вирощувати капусту на городі