Сирники вважаються одним із найпопулярніших і найсмачніших сніданків, при цьому на їх готування потрібно витратити мінімум часу. Господині вдосконалили рецепт під переваги своїх близьких, а дехто навіть навчився робити сирники без сиру.

Оскільки сир є основним інгредієнтом для сирників у класичному рецепті, деяких може здивувати його відсутність. Однак навіть без нього страва виходить смачною і гідною уваги. Замість сиру потрібно використовувати ряжанку.

Сирники, фото hochu

Інгредієнти:

  • 2 л ряжанки (бажано 4%)
  • лимонна кислота за смаком
  • 1 яєчний жовток
  • 60 г рисового або пшеничного борошна
  • цукор за смаком

Покроковий рецепт:

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще
  1. Для початку потрібно в каструлю з товстим дном вилити ряжанку, додати щіпку лимонної кислоти та підігріти на помірному вогні. Нагрівати потрібно до того моменту, поки ви не побачите поверхні пар.
  2. Тепер добре перемішайте ряжанку та зніміть з вогню. Її потрібно накрити кришкою та залишити на 40 хвилин.
  3. Далі візьміть друшляк і поставте його на порожню каструлю, викладіть марлю в два-три шари і повільно вилийте ряжанку. Тепер акуратно загорніть марлю і зробіть мішечок. Залишіть ряжанку в друшляку на годину. За цей час вся рідина стече і сир, що вийшов, можна буде використовувати для приготування.
  4. Тепер перекладіть готовий сир у миску, додайте жовток, цукор і добре перемішайте. Додати повільно борошно і замісити тісто.
  5. Залишилося сформувати сирники, зручніше це робитиме вологими руками. Підсмажте сирники на сковороді з обох боків до золотистої скоринки.

Нагадаємо, як приготувати тефтелі за 20 хвилин, щоб вистачило на всю родину

Раніше ми писали, пломбірний торт без випічки: простий рецепт, який подужають новачки і навіть діти