Зовсім недавно був Великдень, а зараз вже час купувати продукти на страви, які ви надумали поставити на в дні Радониці (або Гробків).

Якщо ви ще не визначилися з рецептами - цей матеріал для вас. Як варіант бюджетної гарячої закуски – двічі запечена картопля. Відмінно підійде для святкового столу, а також, що зараз, за ​​умов війни, найголовніше, неймовірно економно.

По суті, це спосіб приготувати картопляне пюре в милій "човнику". Перше випікання - щоб усередині вона була приємною і ніжною, зовні хрумкою.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Друге випікання потрібно для того, щоб змішати готову картоплю з олією, сиром, молоком, а також іншими добавками. Як начинка можна вибрати будь-що.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

У цьому рецепті базовий рецепт на шість порцій.

  • Картопля – 6 штук;
  • Оливкова олія – 12 мл;
  • Сіль морська;
  • Вершкове масло - 115 г;
  • Молоко – 100 г;
  • Вершки – 100 г;
  • Сир Чеддер – 150 г;
  • Зелена цибуля – 100 г;
  • Чорний мелений перець - за смаком.

    Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Спочатку поставте духовку до 200 градусів і можна приступати до етапу приготування. Картопля найкраще брати великого розміру, повністю просушити, і наколоти їх вилкою по всій поверхні. Потім натріть олією і посипте сіллю.

Картоплю кладемо на грати для духовки, і починаємо запікати, поки не можна буде легко проколоти їх вилкою. Приблизно одна година на це йде.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Далі дайте охолонути вашій страві, розріжте вздовж тонкою кулею кожну картоплю, дістаньте м'якоть, щоб вийшли човники.

У миску з картоплею додайте вершкове масло, молоко і сметану і розминайте доти, доки масло не розтопиться і картопля не стане гладкою, але з окремими шматочками. Натріть чеддер. Додайте 1 склянку сирої та зеленої цибулі в миску і перемішайте до однорідності. Приправте сіллю та перцем.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Далі наповнюємо човники вашою начинкою, кладемо на лист, посипаємо сиром, і випікаємо до того моменту, поки сир не розплавиться. Хвилин 15.

Ваші ласощі готові, і можна приступати до трапези.

Нагадаємо, що робити з пасхи, що залишилася після Великодня - викидати не можна зовсім.