Зовсім недавно був Великдень, а зараз вже час купувати продукти на страви, які ви надумали поставити на в дні Радониці (або Гробків).
Якщо ви ще не визначилися з рецептами - цей матеріал для вас. Як варіант бюджетної гарячої закуски – двічі запечена картопля. Відмінно підійде для святкового столу, а також, що зараз, за умов війни, найголовніше, неймовірно економно.
По суті, це спосіб приготувати картопляне пюре в милій "човнику". Перше випікання - щоб усередині вона була приємною і ніжною, зовні хрумкою.
Друге випікання потрібно для того, щоб змішати готову картоплю з олією, сиром, молоком, а також іншими добавками. Як начинка можна вибрати будь-що.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
У цьому рецепті базовий рецепт на шість порцій.
- Картопля – 6 штук;
- Оливкова олія – 12 мл;
- Сіль морська;
- Вершкове масло - 115 г;
- Молоко – 100 г;
- Вершки – 100 г;
- Сир Чеддер – 150 г;
- Зелена цибуля – 100 г;
- Чорний мелений перець - за смаком.
Спочатку поставте духовку до 200 градусів і можна приступати до етапу приготування. Картопля найкраще брати великого розміру, повністю просушити, і наколоти їх вилкою по всій поверхні. Потім натріть олією і посипте сіллю.
Картоплю кладемо на грати для духовки, і починаємо запікати, поки не можна буде легко проколоти їх вилкою. Приблизно одна година на це йде.
Далі дайте охолонути вашій страві, розріжте вздовж тонкою кулею кожну картоплю, дістаньте м'якоть, щоб вийшли човники.
У миску з картоплею додайте вершкове масло, молоко і сметану і розминайте доти, доки масло не розтопиться і картопля не стане гладкою, але з окремими шматочками. Натріть чеддер. Додайте 1 склянку сирої та зеленої цибулі в миску і перемішайте до однорідності. Приправте сіллю та перцем.
Далі наповнюємо човники вашою начинкою, кладемо на лист, посипаємо сиром, і випікаємо до того моменту, поки сир не розплавиться. Хвилин 15.
Ваші ласощі готові, і можна приступати до трапези.
Нагадаємо, що робити з пасхи, що залишилася після Великодня - викидати не можна зовсім.