Ні для кого не секрет, що зараз на полицях супемаркетів складно знайти натуральний та справжній шоколад, адже він містить багато домішок та ароматизаторів. Однак приготувати таку насолоду в домашніх умовах не складе великих труднощів.
Для цього рецепту знадобляться всього 4 інгредієнти, при цьому смак виходить ніжним та насиченим. Також домашній шоколад можна спокійно давати діткам, вони гідно його оцінять.
Інгредієнти:
- Молоко 3,2% - 180 мл
- Какао - 100 г
- Масло вершкове 82% - 50 г
- Цукор - 50 г
Як приготувати:
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
- Вершкове масло наріжте невеликими шматочками. Влийте молоко в каструлю з товстим дном, додайте шматочки масла. Поставте каструлю на помірний вогонь, доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Зніміть каструлю з вогню, перемішайте, поки олія не розчиниться.
- Всипте в гаряче молоко цукор, перемішайте до розчинення. Всипте в каструлю какао-порошок. Перемішайте до однорідності. Якщо суміш надто в'язка, долийте трохи гарячого молока і знову добре перемішайте. Якщо шоколад рідкий, поставте каструлю на вогонь і уваріть до загусання, помішуючи віночком.
- Розлийте готову суміш у форму та охолодіть до кімнатної температури. Потім поставте шоколад у морозилку на 2-3 години. Такий шоколад дуже швидко тане, тому пам'ятайте про це, коли ви витягуватимете його і подаватимете.
Раніше ми писали про те, що курячі рулетики з чорносливом у духовці: смак і аромат закружляють голову будь-кому
Як повідомляв Знай.ua, ядрена гірчиця з розсолу до пельмішок або холодцю: простий і швидкий рецепт
Також портал Знай.ua писав, як збити яйця з цукром до ідеальної маси: тонкощі, про які має знати кожна господиня