Ні для кого не секрет, що зараз на полицях супемаркетів складно знайти натуральний та справжній шоколад, адже він містить багато домішок та ароматизаторів. Однак приготувати таку насолоду в домашніх умовах не складе великих труднощів.

Для цього рецепту знадобляться всього 4 інгредієнти, при цьому смак виходить ніжним та насиченим. Також домашній шоколад можна спокійно давати діткам, вони гідно його оцінять.

Домашній шоколад, фото: кадр з відео

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2% - 180 мл
  • Какао - 100 г
  • Масло вершкове 82% - 50 г
  • Цукор - 50 г

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще
  1. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками. Влийте молоко в каструлю з товстим дном, додайте шматочки масла. Поставте каструлю на помірний вогонь, доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Зніміть каструлю з вогню, перемішайте, поки олія не розчиниться.
  2. Всипте в гаряче молоко цукор, перемішайте до розчинення. Всипте в каструлю какао-порошок. Перемішайте до однорідності. Якщо суміш надто в'язка, долийте трохи гарячого молока і знову добре перемішайте. Якщо шоколад рідкий, поставте каструлю на вогонь і уваріть до загусання, помішуючи віночком.
  3. Розлийте готову суміш у форму та охолодіть до кімнатної температури. Потім поставте шоколад у морозилку на 2-3 години. Такий шоколад дуже швидко тане, тому пам'ятайте про це, коли ви витягуватимете його і подаватимете.

Раніше ми писали про те, що курячі рулетики з чорносливом у духовці: смак і аромат закружляють голову будь-кому

Як повідомляв Знай.ua, ядрена гірчиця з розсолу до пельмішок або холодцю: простий і швидкий рецепт

Також портал Знай.ua писав, як збити яйця з цукром до ідеальної маси: тонкощі, про які має знати кожна господиня