Досі купуєте дорогу гірчицю у магазині? Даремно, адже з таким зростанням цін на продукти краще заощадити.
Готуйте гірчицю за старовинним дідівським рецептом і, повірте, ви назавжди відмовитеся від магазинної.
Інгредієнти
-
Гірчиця в порошку-3 столові ложки;
-
Огірковий розсіл - 1/2 склянки;
Популярні новини зараз"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
-
Олія-1 ложка чайна.
Як основа для приготування гірчиці ідеально підійде огірковий розсіл - і обраний він, до речі, зовсім не випадково.
Саме в цьому продукті містяться всі потрібні для ідеальної гірчиці смакові добавки – це кислота, сіль та цукор.
Тому саме розсолу для приготування смачної та важкої гірчиці – найважливіший інгредієнт.
Розсіл можна взяти будь-який - як огірковий, так і капустяний або помідорний
Покрокове приготування
- Підігрійте розсіл на плиті або в мікрохвильовій печі - це прискорить процес бродіння.
- Перекладіть 3 столові ложки гірчиці у відповідну ємність – пластиковий контейнер або баночку. Відразу готувати багато не потрібно – свіжа гірчиця завжди смачніша і приємніша на смак.
- Влийте в суху гірчицю розсіл і олію та розмішайте до повного розчинення всіх інгредієнтів.
- Консистенцію гірчиці вибирайте самі-рідше або густіше.
- Місткість із гірчицею потрібно щільно закрити і поставити в тепле місце на добу.
Приготуйте гірчицю за цим рецептом, і зможете самі переконатися, що вона набагато смачніша за магазинну.
Нагадаємо про смачний пиріг з ковбасою та вареним яйцем: побалуйте себе після посту "забороненою".
Раніше ми повідомляли про алкогольний молочний коктейль зі спеціями лише за пару хвилин: напій із дитинства, але пити можна лише дорослим.