Березовий сік - це смачний та корисний напій, до складу якого входить кілька десятків вітамінів, органічних кислот, ефірних олій та мікроелементів, які позитивно впливають на здоров'я людини та зміцнюють імунітет.
Цей чудодійний напій можна легко приготувати в домашніх умовах-ловіть найкращі рецепти, і до роботи!
Березовий сік із лимонною кислотою
Дуже простий спосіб приготування смачного березового соку – просто додаємо до нього лимонну кислоту. Напій виходить освіжаючий та кисло-солодкий на смак.
Інгредієнти:
- 3 л. - березовий сік;
- 15 гр. - лимонна кислота;
- 200 гр. – цукор.
Спосіб приготування:
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Сік у каструлі доведіть до 90°C, але не доводьте до кипіння, оскільки корисні речовини можуть випаруватися. Зніміть піну, щоб не зіпсувати смаку та зовнішнього вигляду напою, інакше на дні банки може залишитися осад. Додайте цукор та лимонну кислоту і перешкодьте до повного розчинення інгредієнтів. Закатайте банки.
Березовий сік із апельсином
Березовий сік з апельсином ідеально підійде для любителів солоденького. Завдяки цитрусовим такий березовий сік подобається навіть дітям.
Інгредієнти
- 3 л. - березовий сік;
- 15 гр. - лимонна кислота;
- 2 шт. – апельсин;
- 100-200 гр. – цукор.
Спосіб приготування
Покладіть у банки кружальця апельсина. Сік доведіть до 90°C, не дозволяючи закипіти рідини. Зберіть піну і додайте цукор та лимонну кислоту, залийте гарячий березовий сік у банки.
Березовий сік зі смородиною
Смородина додасть пікантного смаку - будьте впевнені, такого соку ви ще точно не пробували! Для цього рецепту знадобляться гілочки куща смородини, але обов'язково молоді пагони.
Інгредієнти
- 3 л. - березовий сік;
- 15 гр. - лимонна кислота;
- 10 шт. - гілочок смородини;
- 100-200 гр. – цукор.
Спосіб приготування
Поставте сік на вогонь і доведіть до 90°C. Зніміть піну і додайте|добавляйте| цукор і кислоту. Добре розмішайте напій.
Гілочки смородини вимийте і наріжте так, щоб вони помістились у банку і не заважали закотити кришку. Розлийте сік по банках і дайте охолонути.
Нагадаємо про смачну бананову каву на молоці за пару хвилин: напій, який розбавить нудний ранок.
Раніше ми повідомляли, як приготувати освіжаючий лимонад з огірком та горілкою – ідеально для весни: відчуйте себе барменом.