З приходом весни хочеться вийти на пікнік з близькими людьми, приготувати шашлик і весело провести час.
Однак, через повномасштабну війну в багатьох регіонах це зробити досить важко, а через Великий пост і зовсім неможливо. такої можливості поки що немає. Тому ми приготували для вас чудову альтернативу стравам з мангалу – шашлички з печериць.
Інгредієнти:
- Печериці (середнього розміру) – 500 г
- Олія – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Італійські трави (за бажанням) – 1 ч. л.
- Паприка - 1 ч.л. л.
- Пластівці гострого перцю (за бажанням) – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Для початку замочуємо дерев'яні шпажки у невеликій кількості води, щоби при випіканні вони не почали підгоряти. Достатньо залишити їх у воді на 15-20 хвилин.
Печериці ретельно очищаємо від бруду за допомогою вологої губки або промиваємо під проточною водою.
Далі готуємо маринад: змішуємо олію, соєвий соус, паприку, пластівці червоного перцю, італійські трави, лимонний сік, пропущений через прес часник і сіль з перцем. Готовим маринадом заливаємо печериці та ретельно все перемішуємо.
У такому вигляді гриби накриваємо тарілкою або плівкою і залишаємо хвилин на 15-20 на столі. Якщо часу небагато, цей етап можна пропустити, а якщо навпаки – багато, то можна залишити в холодильнику на пару годин.
Дістаємо гриби і нанизуємо на шпажки так, щоб по краях залишилося місце. З цієї кількості печериць виходить близько 5-6 шашличків. Викладаємо гриби на борти форми, щоб вони не торкалися дна. Якщо так не виходить, то можна запікати шашлички на ґратах у духовці.
Випікаємо гриби на шпажках у заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15 хвилин. Вони повинні вийти підсмаженими, але пружними.
Нагадаємо про хрусткі та ароматні булочки за 20 хвилин: яблуко та кориця - ідеальне поєднання.
Раніше ми повідомляли про пісні котлети з ячної каші, які легко замінять м'ясні: невигадливий та бюджетний рецепт.