Желе - це дуже доступний і апетитний смаколик, який знайомий багатьом з нас з юного віку. Є незвичайні смаки і більш стандартні, але вівсяне точно пробували далеко не всі. Виглядає воно дуже ефектно, а сподобається навіть примхливим малюкам.
Технологія приготування желе дуже проста, але важливо враховувати декілька нюансів. Десерт не рекомендується робити у алюмінієвому посуді, тому що він може потемніти та набути неприємного присмаку. Желатин слід розводити теплому посуді на водяній бані. Так він добре розчиниться без грудочок. Рецептом поділилися на smak.ua.
Інгредієнти:
- Вівсянка – 1 ст.
- Молоко - 2,5 ст.
- Вода - 1,5 ст.
- Олія - 2 ст. л.
- Мед - 1 ст. л.
- Сіль за смаком.
- Банан – 3 шт.
- Желатин - 20 гр.
Як приготувати:
- Перед тим, як варити вівсяну кашу, покладіть її в окремий посуд, залийте чистою водою, завадіть і злийте. Так проробіть декілька разів, поки крупа не стане чистою.
- У глибокий посуд налийте молоко, воду і поставте на плиту.
- У кипляче молоко, вівсяну крупу, сіль і перемішайте.
- Варіть кашу протягом 10 хвилин до готовності. Потім закрийте кришкою і дайте постояти жекілька хвилин.
- Додати банан. Пропюруйте все добре в блендері до однорідної маси.
- Далі залийте желатин водою і залиште на 15 хвилин.
- Набухлий желатин додати до каші.
- Добре перемішати, перелити у формочки і прибрати у холод до повного застигання.
Нагадаємо, "Діамантові" у вині, мармурові та за бабусиним рецептом: як пофарбувати яйця на Великдень-2023
Раніше ми писали про те, що пісні котлети з ячної каші, які легко замінять м'ясні: невигадливий і бюджетний рецепт