Варіння яєць може відбуватися у холодній чи гарячій воді, але важливо підготувати їх належним чином, щоб уникнути розтріскування шкаралупи, з чим за життя стикалися мільйони людей.

Всім відомо, що у воду потрібно додати сіль і таким чином забезпечити легке очищення яйця від шкаралупи. Однак варто також задуматися про те, в яку воду закидати яйця - бо всі звикли тільки до окропу.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Є люди, які кладуть яйця в каструлю, залиту холодною водою і ставлять на плиту. Вважається, що сирі яйця не можна додавати до гарячої води. Однак, це не зовсім правда. Можна варити яйця у холодній чи гарячій воді, якщо правильно виконати процес.

Щоб варити їх у холодній воді, спочатку потрібно ретельно промити яйця, видаливши забруднення. І бути дуже обережними, щоб шкаралупа не тріснула. Після закипання води відрахуйте потрібний час, залежно від типу яйця, яке бажаєте отримати.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Пам'ятайте, курячі яйця не можна варити довше 10 хвилин після закипання води.

Щоб зварити некруто, поставте на таймері чотири хвилини; щоб тверді яйця некруто - шість хвилин; щоб круто (з елементом вершковості) – сім хвилин, добре проварені яйця, без натяку на рідину – до 10 хвилин.

Варені яйця. Фото: Youtube

А ось, щоб зварити у гарячій воді, потрібно яйця попередньо підготувати – теж помити та підвести їх до кімнатної температури. Кидати їх ні в якому разі не в окріп, а в теплу або трохи гарячу воду, щоб яйця не тріснули.

Нагадаємо, якими будуть ціни на яйця до Великодня і коли очікувати здешевлення: українцям дали прогноз до літа

Як повідомляв "Знай.uа", пенсії не встигають за цінами: українцям показали, як за рік змінилася вартість ковбаси, м'яса, молочки, овочів та хліба

Знай.ua писав, українські супермаркети в березні підняли ціни на свинину і сало: де дешевше купити