Згодом вигадати чи знайти оригінальний рецепт страв все складніше, адже здається, що гості та родина вже перепробували абсолютно все, але здивувати хочеться. Особливо це стосується свят, тим більше попереду на нас чекає Великдень. Саме на нього можна приготувати мариновані яйця. Вони мають неймовірний колір та смак.
Фішка цих яєць у маринаді із бурякового соку. Завдяки йому закуска набуває красивого фіолетового або ніжно-лілового кольору, залежно від того, скільки ви протримаєте яйця в маринаді. Готується дуже просто, всього за 30 хвилин, не рахуючи часу на маринування.
Інгредієнти:
- Яйце 8 шт.
- Буряк 1 шт.
- Червона цибуля 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Вода 700 мл
- Оцет 100 мл
- Діжонська гірчиця 1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Кмин 0,5 ч. л.
- Перець запашний 8 шт.
Як приготувати:
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Для початку приготуйте буряковий маринад: у воду додайте цукор, кмин, запашний перець, сіль та зернову гірчицю. Доведіть суміш до кипіння. Киньте лавровий лист і нарізану кільцями цибулину.
Проваріть все протягом 5 хвилин, потім влийте натуральний оцет і всипте нарізану смужками відварений буряк. Варіть ще 5 хвилин, після чого зніміть із вогню. На дно банки покладіть нарізаний платівками часник, варені яйця та овочі з маринаду.