Київська перепічка є гастрономічним символом столиці, який має багату історію, а також популярність серед місцевих і туристів. По суті, це звичайна сосиска в дріжджовому тісті, обсмажена у фритюрі, тож ніякої кулінарної таємниці немає. Приготувати її можна самостійно, в домашніх умовах.
Навіть незважаючи на те, що зараз скрізь популяризують здорове харчування, відмовитися від такого знаменитого смаколику майже неможливо. Іноді все ж варто балувати себе, тим більше її рецепт дуже простий, а підказав його Володимир Ярославський з "МастерШеф".
Інгредієнти:
- Тепла вода – 350 мл
- Цукор – 40 г
- Дріжджі сухі – 10 г
- Борошно – 530 г
- Сіль – 10 г
- Сосиски для начинки. Їхня кількість залежить від того, скільки тіста ви замішаєте.
Як приготувати:
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
- У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор та дріжджі. Дати постояти 15-17 хвилин.
- Додати просіяне борошно, сіль і замісити тісто.
- Залишити у теплому місці на годину, щоб воно піднялося.
- Обім'яти тісто та сформувати 13-14 шматочків по 70 грамів. Надати прямокутну форму.
- Загорнути сосиски в тісто, добре скріпити краї, як на вареники. Залишити в теплому місці, поки тісто не підніметься у 2,5 рази.
- Олію без запаху нагріти до 180 градусів. Обсмажити приблизно по хвилині з кожного боку до рум'яного кольору.
- Перекласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.
Нагадаємо, сирні бублики в духовці за 20 хвилин: відмінна альтернатива хлібу та ідея для сніданку
Раніше ми писали про те, як приготувати справжній козацький куліш: найпростіший і найсмачніший рецепт