Існує кулінарна хитрість, завдяки якій омлет завжди виходитиме пишним і повітряним. Адже, мабуть, кожен з нас стикався з ситуацією, коли омлет виходив плоским та опадав майже одразу після приготування.

На щастя, спосіб виправити ситуацію існує і він дуже простий! Секрет полягає в одному інгредієнті, який є на кожній кухні. У яєчно-молочну суміш потрібно додати соду. У результаті лише дрібка продукту забезпечить пишність страви.

Як пояснюють кулінари, цей інгредієнт підходить і для приготування омлету з додаванням борошна. Проте тут дуже важливо не сипати надто багато борошна, інакше маса може не піднятися.

Пишний омлет, фото prostorecepty

Після того, як ви додали соду суміш потрібно ретельно перемішати та поставити на помірний вогонь. У результат омлет вийде пишним, з пористою структурою, не осяде, коли трохи охолоне.

Популярні новини зараз

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Показати ще

Крім того, у суміш можна додатково додати приправи до смаку, наприклад, перець, паприку, трав’яні суміші. Також врахуйте, що молоко краще використовувати якнайжирніше, тоді омлет точно буде повітряним.

Пишний омлет, скріншот: YouTube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі