Існує кулінарна хитрість, завдяки якій омлет завжди виходитиме пишним і повітряним. Адже, мабуть, кожен з нас стикався з ситуацією, коли омлет виходив плоским та опадав майже одразу після приготування.

На щастя, спосіб виправити ситуацію існує і він дуже простий! Секрет полягає в одному інгредієнті, який є на кожній кухні. У яєчно-молочну суміш потрібно додати соду. У результаті лише дрібка продукту забезпечить пишність страви.

Як пояснюють кулінари, цей інгредієнт підходить і для приготування омлету з додаванням борошна. Проте тут дуже важливо не сипати надто багато борошна, інакше маса може не піднятися.

Пишний омлет, фото prostorecepty

Після того, як ви додали соду суміш потрібно ретельно перемішати та поставити на помірний вогонь. У результат омлет вийде пишним, з пористою структурою, не осяде, коли трохи охолоне.

Популярні новини зараз

Тарифи на електроенергію, опалення та газ: в уряді зробили заяву

Пенсіонерам з вересня виплатять на 1000 гривень більше

Пенсіонерам доплатять 1000 гривень щомісяця

Гроші списуватимуть з усіх рахунків: нові правила оплати карткою

Показати ще

Крім того, у суміш можна додатково додати приправи до смаку, наприклад, перець, паприку, трав’яні суміші. Також врахуйте, що молоко краще використовувати якнайжирніше, тоді омлет точно буде повітряним.

Пишний омлет, скріншот: YouTube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі