Куліш - традиційна страва української кухні добре насичує, містить безліч корисних компонентів і може використовуватися як заміна класичного борщу.
Інгредієнти:
- 200 г пшона;
- 250 г сала;
- 200 г копченої груднини;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 4 картоплини;
- Кріп;
- Петрушка;
- 3 зубчики часнику;
- Сіль.
Приготування кулешу:
Найкраще його готувати у казанку на відкритому вогні, дно якого слід викласти кубиками сала та копченою грудниною. Смажити потрібно поки не витопиться жир, і шматки не покриються рум'янцем. Тепер додайте цибулю нарізану кубиками, накрийте кришкою і смажте до м'якості.
Після цього додайте терту моркву, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько хвилини. Настав час додати промите пшоно. Перемішайте та покладіть маленькі шматочки картоплі. Перемішайте та протушкуйте хвилину. Додайте воду та сіль.
Пам'ятайте, що справжній куліш має бути дуже густим. Перемішайте, накрийте кришкою і варіть помішуючи до готовності картоплі приблизно 15 хвилин. У цей час потрібно розмолотити 50 г сала, часник і сіль. Додати в куліш разом дрібно нарізаною зеленню. Добре перемішайте та приберіть з вогню.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі