Здавалось би, що зварити яйця на обід чи для приготування салату досить просто. Та інколи вони тріскаються і результат виходить не зовсім не таким, як ми хотіли.

На щастя існують кулінарні хитрощі, завдяки яким вам вдасться зварити яйця так, що вони не потріскаються під час кипіння. Кухарі з досвідом також пояснили, чому це трапляється і як можна цьому запобігти.

Варені яйця, фото vnimanie.pro

Як правильно варити яйця, щоб вони не тріскалися під час кипіння:

Перед тим, як розпочати процес варіння яєць дістаньте їх завчасно з холодильника. Продукт повинен прогрітися до кімнатної температури. Якщо ж у вас обмаль часу, холодні яйця можна залити теплою водою й дати постояти, поки не прогріються.

Пояснюється це дуже просто, адже при перепаді температур шкаралупа тріскається. Варто також добре помити яйця під проточною водою.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Далі налийте воду у каструлю та покладіть туди яйця, доведіть воду до кипіння та збавте вогонь. Варити їх потрібно на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин. Зауважте, що свіжі яйця завжди чистяться гірше. А для того, щоб вони добре чистилися, перед варінням покладіть у каструлю з водою 2 столові ложки солі.

Яйця, скріншот: Youtube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі