Сковорідка з ідеально смаженою картоплею приносить неабияке задоволення. Проте, її можна вдосконалити ще більше, отримавши картоплю, хрустку ззовні та маслянисту всередині.
8 способів приготування смаженої картоплі, які зроблять страву смачнішою:
1. Спочатку відваріть картоплю.
Відварювання картоплі в підсоленій воді розм'якшує міцну бульбу, допомагаючи їй досягти хрусткої смаженої текстури з вершковим вмістом. То ж варіть її в киплячій воді приблизно 10 хвилин або доки серединка не стане м'якою, якщо її проколоти виделкою.
2. Правильно соліть картоплю.
Зверніть увагу на те, що відварювання картоплі в підсоленій воді приправляє картоплю зсередини, додаючи їй кращого смак під час запікання в духовці. Якщо ви посолите картоплю перед тим, як відправити в духовку, це витягне вологу з неї, запобігаючи її повній хрусткості під час приготування.
3. Дайте картоплі висохнути перед смаженням.
При запіканні картоплі, важливо переконатися, що вона суха, перш ніж потрапити в духовку. То ж після відварювання, злийте з неї воду та залиште на решітці для висихання на 15 хвилин. У результаті ви отримаєте скоринку зовні.
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
4. Збільште площу поверхні картоплі, щоб отримати більше хрустких шматочків.
Для цього розбийте картоплю тильною стороною склянки або банки, що допоможе забезпечити хрусткі краї при смаженні. Також можна скористатися й іншим способом, який полягає тому, що пропарену картоплю струшують у каструлі або подрібнюють її ложкою перед смаженням.
5. Не економте на олії.
У цьому вам допоможе наступне правило: використовуйте одну столову ложку олії на 0,5 кг овочів. Також переконайтеся у тому, що олія має достатньо високу температуру, інакше в духовці вона може прогіркнути та мати неприємний смак.
6. Перед смаженням змастіть картоплю майонезом.
Пояснюється це тим, що майонез має високий вміст жиру та білка, який захищає картоплю від підгоряння, сприяючи м'якій серединці. Для цього покладіть картоплю в посудину і додайте стільки майонезу, щоб рівномірно покрити бульби. Також додайте улюблені спеції.
7. Смажити, потім тушкувати.
Таким чином можна досягти неймовірної текстури смаженої картоплі. Наріжте картоплю рівними шматочками й обсмажте приблизно в столовій ложці олії. Коли вона почне ставати хрусткою, додайте рідину для тушкування, приготовлену з соєвим соусом, вином і цукром. Тушкуйте картоплю під кришкою приблизно 30 хвилин, поки соус не стане густим і картопля не просмажиться до кінця.
8. Створіть якомога більше сторін.
Виявляється, форма картоплі має дуже велике значення. Потрібно створити якомога більше боків на картоплі, щоб збільшити можливість отримання хрустких країв. Наприклад, у картоплі, нарізаної кубиками, більше крохмалистої поверхні, ніж у бульби часточками.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі