Господині роблять консервацію у певні місяці літа та осені, коли є сезонні продукти, для цього навіть існує спеціальний календар. Однак якщо ваші запаси закінчилися, а хочеться побалувати себе смачненьким, можна замаринувати яблука, які й взимку є у вільному доступі.
Такі мариновані яблука стануть чудовою закускою, а поєднують їх із овочевими салатами, м'ясом і навіть додають у квашену капусту. При цьому вам не доведеться витрачати багато часу, адже рецепт дуже простий.
Інгредієнти:
- Кориця – 0,3-0,6 г
- Гвоздика – 5-8 шт.
- Перець горошком – 5-8 шт.
- Вода - 1 л
- Цукор - 600-800 г
- Оцет - 0,06 л
- Лимонна кислота – 3-5 г
- Яблука - 3 кг
Спосіб приготування:
Популярні новини зараз
Показати ще
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
- Яблука миємо, очищаємо від шкірки і, залежно від величини, розрізаємо на 4-8 частин, видаляючи серцевину.
- Нарізані яблука кладемо у підкислену воду (3-5 г лимонної кислоти або 0,06-0,07 л столового оцту на 1 л води).
- У цьому розчині бланшуємо яблука протягом 5-8 хвилин, потім остуджуємо в холодній воді і відразу укладаємо в банки.
- Воду, в якій яблука бланширувалися, можна використовувати для приготування заливки.
- У цьому випадку кількість оцту зменшуємо вдвічі. Заливкою, що кипить, заповнюємо банки з яблуками і пастеризуємо при 90 °C: півлітрові банки — 15 хвилин, літрові — 20, трилітрові — 25 хвилин.
- Закочуємо банки, перевертаємо і кутаємо до повного остигання.
Нагадаємо, простой рецепт без зайвого клопоту: готуємо яблука з сухофруктами в духовці за 25 хвилин
Раніше ми писали про те, що такої картоплі ви ще не готували: швидкий рецепт ідеальної страви