Усі звикли готувати плов з рису згідно з класичним рецептом, проте його можна зварити й з додаванням гречки. Вийде не менш смачно.
Такий плов має незвичайний та яскравий аромат, то ж багатьом гурманам гречаний плов сподобається набагато більше за рисовий. Щобільше, приготувати нестандартну версію відомої страви східної кухні досить просто.
Інгредієнти:
- гречка – 600 г;
- нарізана невеликими кубиками яловичина (або інше м’ясо) – 600 г;
- терта морквина – 400 г;
- нарізана соломкою або кубиками цибуля – 200 г;
- оливкова олія – 100 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- сіль та спеції до свого смаку.
Приготування:
Розігрійте овочеву та м'ясну основи, відправивши у казан суміш зі 100 мл оливкової олії + 50 г вершкового масла. Додайте туди підготовлену цибулю. А через одну хвилину й м'ясо. А коли воно буде напівготове - додайте моркву.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти та залийте літром води. Коли вона почне вирувати, додайте сіль та спеції. Зменште вогонь та почекайте приблизно 60 хвилин. У цей час розігрійте на сковороді крупу. А найкраще пасерувати її у 50 грамах вершкового масла.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Далі готову крупу пересипте в казан і збільште вогонь. Залийте місткість водою так, щоб рідина була вищою за гречку на 1,5 см. Дочекайтеся, поки рідина повністю не википить. Накривати казан не потрібно на цьому етапі.
Після повного випаровування води посуд накрийте, а вогонь – зменште. Через 30 хвилин гречаний плов буде готовий, після чого ретельно його перемішайте.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі