Ми звикли до того, що котлети – це насамперед м'ясна страва. Однак смачні котлетки можуть бути і цілком вегетаріанською стравою, і порадувати навіть тих, хто дотримується посту.
Зовні ця страва нічим не відрізняється від звичного м'ясного аналога, а на смак дуже оригінальні. Для тих, хто дотримується розпоряджень посту, рекомендують замінити яйця в рецепті крохмалем. Тоді котлети не розваляться на сковорідці.
Що знадобиться?
- 100 грамів сочевиці,
- 80 грамів булгура,
- дві цибулини,
- три зубчики часнику,
- щіпку куміну,
- дві чайні ложки рубаної кинзи та м'яти,
- чотири яйця (або дві столові ложки крохмалю),
- 120 грамів борошна,
- сіль, перець за смаком,
- олія для обсмажування.
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Як готувати:
Сочевицю потрібно старанно промити, залити водою та довести до кипіння. Варити півгодини на слабкому|слабому| вогні до готовності.
У готову сочевицю влити гарячу воду, щоби вода прикрила кашу, і всипати туди промитий булгур. Прибрати каструлю з плити, залишити на півтори години - щоб булгур увібрав рідину.
Нарізати цибулю та часник очистити і нарізати, обсмажити на олії до прозорості, додати приправи.
У каструлю з булгуром та сочевицею всипати обсмажену цибулю з часником, м'яту, борошно, сіль, яйця (або крохмаль), все перемішати.
З одержаної маси сформувати котлетки. Обсмажити їх з двох сторін до золотистої скоринки на олії, по пару хвилин з кожного боку.
Готові котлети викласти на паперову серветку, подавати з овочами та соусом.
Нагадаємо, що такою гречкою не захочеться ні з ким ділитися: простий рецепт приготування крупи "по-купецьки".
Раніше ми повідомляли, як правильно варити картоплю в мундирі: шкірка не трісне, а страва вийде смачніше.