Ми звикли до того, що котлети – це насамперед м'ясна страва. Однак смачні котлетки можуть бути і цілком вегетаріанською стравою, і порадувати навіть тих, хто дотримується посту.

Зовні ця страва нічим не відрізняється від звичного м'ясного аналога, а на смак дуже оригінальні. Для тих, хто дотримується розпоряджень посту, рекомендують замінити яйця в рецепті крохмалем. Тоді котлети не розваляться на сковорідці.

Фото: "Наша дача"

Що знадобиться?

  • 100 грамів сочевиці,
  • 80 грамів булгура,
  • дві цибулини,
  • три зубчики часнику,
  • щіпку куміну,
  • дві чайні ложки рубаної кинзи та м'яти,
  • чотири яйця (або дві столові ложки крохмалю),
  • 120 грамів борошна,
  • сіль, перець за смаком,
  • олія для обсмажування.

Булгур, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Показати ще

Як готувати:

Сочевицю потрібно старанно промити, залити водою та довести до кипіння. Варити півгодини на слабкому|слабому| вогні до готовності.

У готову сочевицю влити гарячу воду, щоби вода прикрила кашу, і всипати туди промитий булгур. Прибрати каструлю з плити, залишити на півтори години - щоб булгур увібрав рідину.

Фото: "Наша дача"

Нарізати цибулю та часник очистити і нарізати, обсмажити на олії до прозорості, додати приправи.

У каструлю з булгуром та сочевицею всипати обсмажену цибулю з часником, м'яту, борошно, сіль, яйця (або крохмаль), все перемішати.

З одержаної маси сформувати котлетки. Обсмажити їх з двох сторін до золотистої скоринки на олії, по пару хвилин з кожного боку.

Готові котлети викласти на паперову серветку, подавати з овочами та соусом.

Фото: "Наша дача"

Нагадаємо, що такою гречкою не захочеться ні з ким ділитися: простий рецепт приготування крупи "по-купецьки".

Раніше ми повідомляли, як правильно варити картоплю в мундирі: шкірка не трісне, а страва вийде смачніше.