Навіть якщо ви сидите на дієті або за станом здоров'я не можете поласувати солодким, не варто одразу відмовляти собі в такому задоволенні, адже є корисні і дуже смачні варіанти. Один із них – відомий усім десерт пана-кота, але без цукру.
Ніжна та вершкова структура цього десерту підкорить будь-кого, а готується при цьому пана-кота дуже просто. І оскільки зараз не сезон, можна використовувати не тільки свіжі, але і заморожені ягоди.
Інгредієнти:
- Вершки (жирність 33%) – 1 склянка
- Маскарпоне – 400 г
- Желатин - 15 років
- Вода (кип'ячена) – 200 мл
- Малина – 300 г
- Ванілін – на кінчику ножа
Як приготувати десерт:
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
- Розморозьте малину при кімнатній температурі. Достатньо 5-7 хвилин, щоб іній зник з поверхні ягід.
- Подрібніть малину у блендері. Якщо ягоди кислі, додайте до смаку замінник цукру. Желатин залийте холодною кип'яченою водою і заберіть на 15 хвилин.
- Змішайте вершки, маскарпоне, ванілін та желатин. Проваріть цю заготівлю на середньому вогні декілька хвилин, не допускаючи сильного кипіння.
- На дно підготовлених ємностей викладіть спочатку малинове пюре, а зверху акуратно залийте вершковою частиною десерту. Заберіть пана-коту в холодильник застигнути на 2-3 години.
Раніше ми писали про те, що готуйте яйця вже зараз: незвичайна, але бюджетна запіканка, щоб чоловік пішов задоволеним на роботу
Як повідомляв Знай.ua, без хліба не залишитеся: як зробити ароматний буханець з гарбуза і без борошна, перевірений рецепт
Також портал Знай.ua писав, рецепт смачного тертого пирога з вашого дитинства: спогади наринуть з кожним шматочком у роті