Багато хто міг забути смак дитинства, який легко нагадати, за допомогою приготування тертого пирога.
Цей найсмачніший і простий десерт нам готували на олії чи маргарині, проте іноді це можна зробити і на смальці. Таким рецептом і поділився Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі.
Для приготування тертого пирога за рецептом зірки "МастерШеф" нам знадобляться наступні інгредієнти - 450 г борошна, 200 г смальцю, 1-2 столові ложки цукру, 10 гр. ванільного цукру і стільки ж розпушувача. А ще два яйця, щіпка солі... і, звичайно, для начинки - 600 грам абрикосового варення.
У миску потрібно насипати 450 г борошна, додати туди 200 г смальцю і два яйця. Потім туди ж – столову ложку цукру та ванільний цукор. Далі потрібно добре вимісити тісто і поділити на три частини.
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Одну з них загорніть у харчову плівку та помістіть у холодильник. А дві частини, що залишилися, з'єднайте в одну, що буде основною для нашого пирога. Вона повинна постояти у холодильнику 20 хвилин, перш ніж розгортатися на пергаментному папері.
Залишається тільки викласти тісто на лист і зверху покласти варення. Дістати частину тіста з холодильника і натерти ним пиріг, після чого відправити в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
Нагадаємо, вишневий пиріг стане вашою візитною карткою-шедевром : покроковий рецепт
Як повідомляв "Знай.uа", ніжний вершковий десерт з нотками рому: дуже швидкий рецепт - 10 хвилин і ласощі готові до подачі
Знай.uа писав, ви не знали про таємний інгредієнт у драниках - додайте його і не пошкодуєте: рецепт від відомого кулінара